vineri, iunie 21, 2024

Șapte tranzacții imobiliare cu valoarea de peste 5 milioane euro în primul trimestru

ImobiliareȘapte tranzacții imobiliare cu valoarea de peste 5 milioane euro în primul trimestru

În primul trimestru al anului 2023 au fost închise tranzacții imobiliare cu o valoare totală de aproximativ 133 milioane euro (considerând numai tranzacțiile de minim 5 milioane de euro), arată datele JLL.

Vânzarea One Herăstrău Office, proces asistat de JLL, a fost cea mai importantă tranzacție de pe piața de birouri în această perioadă.

În cadrul sectorului industrial, cea mai mare tranzacție a fost preluarea de către liderul pieței, CTP, a portofoliului imobiliar de 100.000 mp al FM Logistic în cadrul unui de proces de sale&leaseback.

Urmând tendința regională, randamentele prime au crescut în primul trimestru cu 0.25% pentru spațiile de birouri (ajungând la 7.25%) și de retail (7.5% pentru centre comerciale și 8.00% pentru parcuri de retail) și au stagnat pentru spațiile industriale (7.5%).

Sectorul de spații industriale a atras 45% din volumul total de investiții din primul trimestru al anului, segmentul de birouri a reprezentat 35%, hotelurile 14%, iar spațiile de retail aproximativ 6%.

București a atras în primul trimestru al anului aproape 45% din volumul total de investiții, fiind urmat de Timișoara, cu 23% și Constanța, cu aproximativ 10%.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: AFI achiziționează portofoliul de birouri din România al NEPI Rockastle

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole