marți, mai 21, 2024

Rusia nu dorește un armistițiu de Paște. Dmitri Peskov: Nu a fost propus de nimeni, nu a fost avansat

ExterneRusia nu dorește un armistițiu de Paște. Dmitri Peskov: Nu a fost propus de nimeni, nu a fost avansat

Deși Institutul pentru Studiul Războiului a transmis că Rusia ar putea cere un armistițiu cu ocazia Paștelui Ortodox, Kremlinul a negat această informație și a menționat că un astfel de acord nu va exista.

Rusia a transmis că nu există planuri pentru o încetare a focului de Paștele Ortodox în Ucraina, a relatat presa de stat rusă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că un asemenea plan nu a fost avansat nici de ruși, nici de ucraineni, prin urmare un armistițiu nu este, momentan, luat în calcul.

Războiul continuă, chiar și de Paște

„Nu a fost propus de nimeni, nu a fost avansat. Până acum nu au fost inițiative în acest sens, deși Săptămâna Mare a început. Nu a fost nicio inițiativă până acum”, a spus Pescov, potrivit TASS.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a dat vina pe ucraineni pentru lipsa unui armistițiu, afirmând că astfel de propuneri au fost ignorate în trecut.

„Moscova a avut inițiative și le-a respectat, dar s-a confruntat cu lipsa de voință a Kievului de a face același lucru”, a spus Peskov.

Rusia nu vrea niciun armistițiu de Paște

Un armistițiu de 36 de ore a fost propus anul trecut, de Crăciun. Însă Kievul a acuzat Rusia că a continuat să bombardeze Bahmut și Soledar încă din primele ore ale așa-zisei încetări a focului.

Institutul pentru Studiul Războiului a avertizat că Rusia ar putea încerca să se folosească de apropiata sărbătoare a Paștelui Ortodox din 16 aprilie pentru a întârzia contraofensivele ucrainene, făcând apel la o încetare a focului din respect pentru religie.

„Putin ar putea cere un armistițiu pentru a face să pară că Ucraina este inflexibilă și că nu este dispusă să negocieze. Dacă Rusia va oferi un armistițiu de Paște iar Ucraina va refuza, Kremlinul nu va demonstra prin asta o devoțiune mai mare față de apărarea valorilor creștine și nici nu va arăta că Kievul respinge aceste valori. Putin nu va fi demonstrat decât, din nou, cinismul său”, scrie ISW.

Egiptul ar fi plănuit să furnizeze 40.000 de rachete în Rusia

Egiptul „a plănuit în secret să furnizeze Rusiei 40.000 de rachete”, arată documente americane care au făcut obiectul unor scurgeri de informații.

Detalii continuă să iasă la iveală dintr-o serie de documente extrem de confidențiale ale serviciilor secrete americane, care au fost scurse online la sfârșitul săptămânii trecute.

In ultimul dintre acestea, The Washington Post a afirmat că Egiptul a planificat ca aproximativ 40.000 de rachete să fie livrate în secret Rusiei la începutul războiului.

Se presupune că președintele Abdel Fattah El-Sisi a ordonat producerea și transportul armamentului, în ciuda faptului că este unul dintre cei mai apropiați aliați ai Americii în Orientul Mijlociu.

O parte a documentului, datat 17 februarie, rezumă presupusele conversații dintre președintele Sisi și oficiali militari egipteni de rang înalt.

Ziarul afirmă că acesta face referire și la planurile de a furniza Rusiei muniții de artilerie și praf de pușcă. Președintele Sisi le-ar fi spus oficialilor să păstreze secretă producția și transportul rachetelor „pentru a evita problemele cu Occidentul”.

Cu toate acestea, oficiali americani au declarat pentru o serie de agenții de presă americane că acestea par a fi reale. Ucraina a contestat că acesta este cazul.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole