duminică, mai 26, 2024

ITM Arad pune la dispoziția angajatorilor noua versiune a aplicației REVISAL

Din OrasITM Arad pune la dispoziția angajatorilor noua versiune a aplicației REVISAL

Pe data de 10 aprilie, autoritățile au lansat noua versiune a aplicației Revisal (6.0.9), pe care toți angajatorii trebuie să o folosească pentru a trimite date referitoare la contractele de muncă modificate, încetate sau încheiate.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad a pus la dispoziție noua versiune a aplicației pentru angajatorii din Arad începând cu data de 10 aprilie. Conducerea ITM Arad a declarat că „Punem la dispoziția angajatorilor noua versiune REGES/REVISAL. Astfel, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fișiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9 ale aplicației Revisal”.

Noua versiune permite înregistrarea oricărui contract suspendat, indiferent de normă (dacă se respectă motivele și regulile de suspendare), sau orice contract activ cu normă întreagă pentru un angajat, în următoarele condiții:

  • Toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă și suspendate;
  • Un contract cu normă întreagă poate fi activ, restul contractelor, indiferent de norma și numărul lor, pot fi suspendate;
  • Un angajat poate avea un singur contract cu normă întreagă la același angajator;
  • Un angajat poate avea mai multe contracte active cu normă întreagă la angajatori diferiți, cu respectarea prevederilor legale.

Raportul pe salariat va arăta reactivarea contractului înregistrată în istoric, iar această operațiune nu va fi ignorată în cadrul calculului vechimii.

Nomenclatorul codurilor COR a fost actualizat cu coduri modificate, denumiri modificate, ocupații noi și 66 de coduri eliminate.

De asemenea, nomenclatorul Naționalităților a fost actualizat în ceea ce privește cetățenia salariaților activi și a angajatorilor persoane fizice proveniți din Marea Britanie.

În perioada 7 aprilie ora 14 – 8 aprilie ora 14, portalul REGES pentru transmiterea on-line a registrului general de evidență a salariaților a fost indisponibil din cauza lucrărilor de mentenanță necesare actualizării versiunii.

Pentru a vă actualiza aplicația Revisal, vă recomandăm să urmați instrucțiunile din Ghidul de instalare disponibil pe site-ul https://www.inspectiamuncii.ro/reges, care va fi publicat după finalizarea lucrărilor de mentenanță.

Pentru a vă asigura că datele dumneavoastră sunt în siguranță, vă recomandăm să faceți o copie de siguranță a bazei de date înainte de a instala o nouă versiune a aplicației Revisal.

Rețineți că cei care utilizează versiunea Revisal 5.0.8 în prezent nu vor mai putea transmite fișierele de tip .rvs în noua versiune.

Pentru mai multe detalii despre noua versiune Revisal, puteți accesa site-ul http://itmarad.ro/revisal/ sau suna la numărul de telefon (0257) 257 251.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole