miercuri, decembrie 11, 2024

Călin Georgescu a luat o decizie surprinzătaore. E iureș pe TikTok

Călin Georgescu, candidat la președinția României, a...

Detașamentul de Pompieri Arad a avut 644 de solicitări în luna martie 2023

Din OrasDetașamentul de Pompieri Arad a avut 644 de solicitări în luna martie 2023

În luna martie a acestui an, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a intervenit în 1091 de situații de urgență, utilizând mijloace tehnice pentru stingeri de incendii, intervenții în sprijinul comunității și pentru acordarea primului ajutor medical calificat.

Majoritatea acestor solicitări au constat în asistență medicală, iar echipajele SMURD au intervenit în cazul a 902 de astfel de cereri. Serviciul de asistență medicală SMURD a fost împărțit astfel:

• Detașamentul de Pompieri Arad – 644 de solicitări;

• Detașamentul de Pompieri Ineu – 148 de solicitări;

• Detașamentul de Pompieri Sebiș – 44 de solicitări;

• Secția de Pompieri Bârzava – 66 de solicitări. În plus, echipajele SMURD au intervenit în 27 de accidente rutiere pentru a acorda asistență medicală.

În plus, salvatorii au intervenit în stingerea a 34 de incendii și au efectuat alte 155 de misiuni și intervenții în sprijinul comunităților. Din totalul celor 34 de incendii, 21 au izbucnit la case sau anexe gospodărești, 8 la vegetație uscată și resturi menajere, iar 5 la mijloace de transport.

Principalele cauze ale incendiilor la locuințe au fost: scurtcircuitele electrice cauzate de defecte în cabluri, montarea necorespunzătoare pe materiale combustibile sau suprasolicitare (în 11 situații); coșurile de fum necurățate sau amplasate necorespunzător față de materialele combustibile (în 7 situații); sistemele de încălzire amplasate necorespunzător față de materialele combustibile (în 2 situații).

Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate în această perioadă, pompierii din Arad recomandă precauție sporită la utilizarea mijloacelor de încălzire, verificarea coșurilor de evacuare a fumului, evitarea suprasolicitării instalațiilor electrice și depozitarea materialelor care se pot aprinde la distanță sigură de sobe, reșouri, calorifere electrice, centrale termice sau alte surse de căldură. Celelalte 155 de intervenții și misiuni au constat în:

  • 68 de verificări ale concentrației de oxigen în secțiile ATI;
  • • 7 intervenții pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere;
  • • 7 misiuni pentru prevenirea și stingerea incendiilor;
  • • 5 misiuni de curățare a terenului de muniție;
  • • 3 misiuni pentru îndepărtarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Pentru a optimiza timpul de răspuns al intervenției și eficientizarea acțiunilor, luna trecută s-au executat 58 de misiuni de recunoaștere a obiectivelor din raioanele de intervenție. În timpul acestora, s-au verificat sursele de alimentare cu apă, căile de acces și configurația obiectivelor, precum și alte elemente semnificative în timpul intervenției. În plus, au fost organizate 7 exerciții cu forțe și mijloace în teren, pentru pregătirea forțelor de intervenție pentru misiunile specifice ce trebuie îndeplinite.

Pompierii militari rămân în continuare mobilizați, fiind la dispoziție non-stop, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a gestiona situațiile de urgență și a oferi ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Este important să rețineți că informații despre cum să vă comportați în cazul unor situații de urgență pot fi găsite pe platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, dar și prin intermediul noii aplicații DSU. Această aplicație este disponibilă atât pentru telefoane cu sistemul de operare APPLE, cât și pentru cele cu Android și poate fi descărcată gratuit de pe următoarele link-uri:

• App Store (https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)

• Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu)

    Timisoara

    Cieste si...

    Cele mai populare articole