„Dacă o să cereţi documente de la Aeroport o să vedeţi că eu am venit ministru la final de 2021, în ianuarie au lansat licitaţia. De ce îmi doresc să se întâmple? Pentru ca aeroportul să câştige mai mulţi bani. S-a pornit licitaţia, dar cu chichiţe de tot felul. S-au dus pe tot felul de constestaţii, ajungându-se în situaţia să nu poţi să faci această licitaţie. (…) Nu-i cunosc pe niciunul dintre acei oameni. Nu i-am văzut. L-am întrebat pe preşedintele partidului, la fel. Să vorbeşti despre mine, «Sorin», «Marcel», şi-au făcut un scenariu din acesta să câştige contracte acolo. E foarte bine că a început această anchetă. La sfârşitul anului trecut, managerul, care e singura persoană cu care discut de la aeroport, mi-a spus: «Ce facem? Că la ce mi-au făcut aştia nu o să reuşesc să închid licitaţia şi nu o să mai avem serivicii pe aeroport». Şi atunci au venit cu această propunere de prelungire. Corpul de control nu face anchetă în ceea ce priveşte firmele de acolo. Eu mă îndoiesc de sumele vehiculate drept şpagă. Eu zic să aşteptăm să vedem ancheta”, a explicat Sorin Grindeanu, miercuri la Digi 24.
Despre contestaţiile la licitaţii, ministrul Transporturilor a precizat că „au avut şi câteva decizii favorabile, vorbesc de instanţe”.
„Una spunea – Compania să permită uneia dintre aceste firme să realizeze caietul de sarcini. E de noaptea minţii. În mod normal, când începi o licitaţie în ianuarie, nu ai cum să nu o termini”, a completat Grindeanu.
„Ca punct pozitiv aş aminti faptul că am speranţa că toate aceste lucruri se vor desfăşura pe repede înainte şi vom putea ţine această licitaţie”, a mai subliniat ministrul PSD.
Chestionat dacă e mulţumit de cum arată Aeroportul Otopeni, Grindeanu a răspuns: „E principala poartă de intrare în ţară”.
„La cum vedem lucrurile în stenogramele acestea vedem foarte multe interese. Că oamenii aştia nu au fost inventaţi acum. Nu sunt mulţumit de cum arată. Sunt foarte multe lucruri de făcut”, a conchis ministrul Transporturilor.
Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au precizat, miercuri, în legătură cu dosarul care vizează activităţi de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, că, în acest stadiu al anchetei, doar cele cinci persoane anunţate deja au calitatea de inculpat. Totodată, DNA a subliniat că, până în prezent, nu s-a cerut ridicarea imunităţii sau altă încuviinţare faţă de nicio persoană fizică în cazul căreia legea să impună acest lucru. Reacţia vine după ce în presă au apărut stenograme ale discuţiilor dintre cei implicaţi în dosar, în care au fost menţionate şi numele unor politicieni, precum Marcel Ciolacu, Rareş Bogdan, Sorin Grindeanu.