Aproximativ 675 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, iar compania se aşteaptă să înregistreze costuri aferente de aproximativ 15 milioane de dolari, a declarat Virgin Orbit într-un document depus la autorităţile de reglementare.
Măsura a fost rezultatul ”incapacităţii companiei de a asigura finanţare semnificativă”, se arată în declaraţie.
Virgin Orbit a devenit companie publică în 2021, printr-o listare în care a atras cu 255 de milioane de dolari mai puţin decât se aştepta.
Pe lângă eşecul recent de a atrage fonduri, eşecul din ianuarie al lansării unei rachete a mărit presiunea asupra companiei.
Reuters a relatat săptămâna trecută că Matthew Brown, din Texas, a fost în discuţii pentru a investi 200 de milioane de dolari în companie. Acele discuţii s-au prăbuşit, au declarat luni, pentru Reuters, două persoane familiarizate cu discuţiile, care au cerut să nu fie identificate.
Virgin Orbit, a declarat săptămâna trecută, după ce Brown a apărut la CNBC, că ”observă comentariile făcute de Matthew Brown în legătură cu compania” şi a adăugat că este în discuţii referitoare la investiţii cu potenţiali parteneri, dar a refuzat să comenteze în continuare.
Brown a refuzat să comenteze luni.
Din noiembrie, BVirgin Group a oferit o finanţare de 50 de milioane de dolari companiei de lansare a sateliţilor, sub formă de datorii garantate cu echipamentele sale şi alte active, în cazul unui faliment, potrivit documentelor depuse la autorităţile de reglementare.
Virgin Orbit i-a trimis în concedii fără plată aproape toţi cei 750 de angajaţi, pe 15 martie, în ceea ce un purtător de cuvânt a numit ”o pauză operaţională”, în timp ce compania a căutat o salvare financiară care să-i permită să se concentreze pe îmbunătăţirea designului rachetei.
Un grup mic de angajaţi s-au întors la muncă pe 23 martie, pentru a se concentra pe munca la motorul rachetei, se spunea la acea vreme într-un e-mail adresat personalului.
Compania se aşteaptă ca disponibilizările să fie finalizate în mare parte până pe 3 aprilie.