vineri, iunie 21, 2024

Consumul și vânzarea de canabis, legalizate în Zurich pentru 2.100 de rezidenți. Ce vor trebui să facă de două ori pe an

ExterneConsumul și vânzarea de canabis, legalizate în Zurich pentru 2.100 de rezidenți. Ce vor trebui să facă de două ori pe an

Guvernul elveţian a aprobat planuri de legalizare a vânzării şi consumului de canabis în Zurich, într-un studiu menit să evalueze beneficiile sociale şi economice ale reglementării drogului.

Din vara acestui an, unui grup de testare de 2.100 de rezidenţi din Zurich îi va fi permis să cumpere doze reglementate din acest drog, pentru uz personal, de la farmacii, dispensare speciale şi cluburi sociale din oraş, scrie news.ro.

Participanţii vor trebui să răspundă la un chestionar la fiecare şase luni, despre obiceiurile lor de consum şi efectele asupra sănătăţii, ca parte a studiului, care este realizat în colaborare cu Universitatea din Zurich.

În cele din urmă, studiul îşi propune să determine condiţiile în care legalizarea canabisului în Elveţia poate fi compatibilă cu ”promovarea sănătăţii şi siguranţei individuale şi publice”, au spus liderii studiului.

Dovezile studiului urmează să fie publicate treptat, începând cu anul viitor.

”Ideea este de a obţine dovezi solide în lumea reală, care să servească la elaborarea politicilor pentru noile reglementări [naţionale] privind canabisul”, a spus Barbara Burri, manager de proiect la departamentul municipal de sănătate din Zurich.

Alte țări europene regândesc reglementările privind marijuana

Iniţiativa vine în timp ce alte părţi ale Europei îşi regândesc reglementările privind marijuana, ca răspuns la schimbările mai ample ale politicii de droguri de pe glob.

Este aşteaptat ca Germania, cea mai mare economie a Europei, să introducă un proiect de lege privind consumul şi vânzarea de canabis în următoarele săptămâni, o mişcare care ar face din aceasta prima ţară din UE care să permită vânzarea comercială a drogului la nivel naţional.

Luxemburgul şi Republica Cehă au propus deja planuri de legalizare a canabisului pentru consumul de către adulţi, în timp ce în Austria, Italia şi Spania nu mai este o infracţiune să deţină cantităţi mici de drog pentru consumul personal.

Malta, cel mai mic stat membru al UE, a devenit în 2021 prima ţară din bloc care a legalizat posesia personală a drogului şi a permis ”cluburi de canabis” private, unde membrii pot cultiva şi împărtăşi drogul.

În altă parte, Canada, Uruguay şi, recent, Thailanda, au trecut la legalizarea drogului în ultimul deceniu.

O treime dintre adulții din Elveția au încercat canabisul

Locuitorii din Zurich interesaţi să participe la studiu sunt invitaţi să se înregistreze, cu condiţia să fie consumatori activi de canabis cu vârsta legală, să nu aibă afecţiuni medicale subiacente şi să nu fie în prezent angajaţi ca şoferi profesionişti.

Aproximativ o treime dintre adulţii din Elveţia au încercat canabis, potrivit sondajelor de sănătate publică.

În Zurich, cel mai populat oraş din ţară, cu peste 420.000 de locuitori, se estimează că 13.000 de locuitori sunt utilizatori obişnuiţi.

În următoarele luni sunt planificate studii suplimentare cu sponsori publici şi universitari şi în oraşele Basel, Berna, Lausanne, Geneva, Biel, Thun, Olten şi Winterthur.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole