marți, septembrie 26, 2023

Operații de cataractă gratuite pentru arădeni

Din OrasOperații de cataractă gratuite pentru arădeni

În cadrul Compartimentului de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, un nou aparat pentru chirurgia cataractei este disponibil, iar arădenii pot beneficia de aceste operații la cele mai înalte standarde în chirurgia oftalmologică, gratuit. Aparatul de facoemulsificare folosit îndeplinește cele mai înalte standarde și reduce semnificativ riscul de complicații în timpul și după operație.

„Cataracta este cea mai frecventă patologie oftalmologică care duce la scăderea vederii prin pierderea transparenței cristalinului, tratamentul căreia reprezintă una din cele mai sigure și eficiente proceduri chirurgicale efectuate în Compartimentul de Oftalmologie Arad. Pacienții experimentează o scădere lentă, dar progresivă a acuității vizuale, iar singura metodă terapeutică este operația de înlocuire a cristalinului natural opacifiat cu o lentilă artificială. Acest aparat care emulsifică și absoarbe cristalinul natural opacifiat  conferă o siguranță crescută în timpul actului operator prin posibilitatea de a realiza operația  la o presiune intraoculară fiziologică, scade semnificativ riscul complicatiilor intra- si postoperatorii și conferă o fiabilitate adecvată în cazul cataractelor vechi dure”, menționează Roxana Trînc Roxana, medic șef al Compartinentului Oftalmologie.

Acest nou aparat pentru operațiile de cataractă costă 391 279 lei. „Cataracta este una dintre principalele afecțiuni oftalmologice pentru care pacienții se prezintă la spital, astfel am considerat o prioritate dotarea acestei secții  cu aparatură performantă, care să ajute actul medical. Complementar construirii de spitale noi, continuăm dotarea secțiilor existente cu aparatură medicală modernă, computere tomograf, RMN, aparate angiograf, pentru ca pacienții să beneficieze de cele mai bune servicii”, a transmis Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Pacienții care se confruntă cu o scădere a vederii pot programa o consultație la ambulatoriul de specialitate al Compartimentului de Oftalmologie apelând numerele de telefon 0733/441686 sau 0357/421621 (telefonul de programări al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad) și prezentând un bilet de trimitere. Dacă diagnosticul indică cataracta, pacientul va fi îndrumat să obțină o lentilă artificială (cristalin artificial) gratuit prin Casa de Asigurări de Sănătate sau să o achiziționeze de la firme specializate în dispozitive medicale.

După ce pacientul obține cristalinul artificial, va fi programat pentru operația de cataractă, care poate fi realizată fie prin internare continuă, fie prin internare de zi.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole