duminică, decembrie 10, 2023

Arădean salvat de medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

Din OrasArădean salvat de medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au reușit să salveze viața unui arădean în vârstă de 60 de ani care a ajuns în stare critică la spital cu anevrism de aortă abdominală rupt, ce ar fi putut duce la o exsangvinare rapidă.

Echipa de medici de gardă din secțiile de Chirurgie Generală I și Anestezie și Terapie Intensivă I, condusă de medicul specialist în chirurgie cardio-vasculară Mircea Alexa și medicul specialist în chirurgie generală Mihai Roșu, a intervenit de urgență și a reconstruit artera aortă folosind o proteză sintetică pentru a restabili circulația sângelui către picioare și bazin.

Intervenția a fost crucială, deoarece pacientul putea să își piardă picioarele sau chiar să își piardă viața. După intervenție, pacientul a fost transferat în terapie intensivă și se află în prezent într-o stare stabilă, sub supraveghere medicală în Compartimentul de Chirurgie Vasculară.

Alături de dr. Mircea Alexa și dr. Mihai Roșu, au făcut parte din echipa operatorie dr. Adrian Crișan – medic primar anestezie și terapie intensivă, dr. Mona El Mahdi și dr. Fineas Pascotescu – medici rezidenți în chirurgie generală.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole