marți, noiembrie 28, 2023

71.192 de arădeni au solicitat Ambulanța în 2022

Din Oras71.192 de arădeni au solicitat Ambulanța în 2022

Ambulanțele Serviciului Județean au parcurs aproape 2 milioane de kilometri în anul trecut, pentru a asista 71.192 de arădeni în nevoie. Intervențiile au fost efectuate cu o flotă de 60 de autosanitare, dintre care 41 erau funcționale, iar celelalte necesitau diverse reparații. În total, au fost utilizate 38 de ambulanțe de tip B, 5 ambulanțe pentru consult la domiciliu, 4 ambulanțe de tip C și 13 ambulanțe de tip A.

În timpul anului trecut, cele mai multe intervenții s-au făcut la stația de ambulanță din Arad, cu 30.947 de solicitări, iar cele mai puține intervenții au fost înregistrate în luna decembrie, cu 1976 de solicitări. În total, ambulanțele SAJ au intervenit la 508 accidente rutiere în județul Arad, față de 468 în 2021.

Pe lângă intervențiile în caz de accidente, ambulanțele SAJ au intervenit și la 152 de stopuri cardio-respiratorii, din care la 52 a fost necesară resuscitarea pre-spital. Problemele respiratorii au fost cele mai frecvente afecțiuni, cu 14.991 de solicitări, urmate de afecțiunile cardio-vasculare, cu 6.575 de solicitări și probleme digestive, cu 5.222 de intervenții.

În ceea ce privește timpul de răspuns, ambulanțele au ajuns la solicitări în medie în 20 de minute în mediul urban și în 30 de minute în mediul rural, iar timpul mediu de răspuns per total a fost de 60 de minute. Din totalul de 71.192 de persoane asistate, 6.375 au fost copii. Din cele 49.409 de intervenții efectuate în regim de urgență, 6.721 au fost pentru asigurarea transportului asistat, iar 15.602 de solicitări au fost pentru transport neasistat.

Conform declarației managerului Serviciului Județean de Ambulanță Arad, dr. Maria Nicoară, în acest an se va urmări îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite de instituție, în mai multe domenii. „Ne dorim să îmbunătățim calitatea serviciilor prin asigurarea unui personal de calitate și perfecționarea celui existent, prin continuarea demersurilor pentru angajarea de personal și elaborarea unui plan privind perfecționarea profesională a întregului personal în vederea creșterii calității atât a actului medical, cât si managerial. De asemenea, dorim să continuăm reînnoirea parcului auto, luând în calcul înlocuirea ambulanțelor cu normă depășită, mentenanța acestora presupunând costuri mari, fiind astfel justificată înlocuirea lor. Avem în vedere un plan de investiții care presupune rezolvarea problemelor garajelor, astfel încât autosanitarele să fie parcate în condiții optime, atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă. De asemenea, se intenționează reamenajarea spațiului destinat inițial ca spălătorie auto, modernizarea vestiarului personalului, astfel încât să fie respectate toate circuitele conform normativelor în vigoare și avem în vedere, acolo unde se impune, modernizarea, respectiv igienizarea spațiilor destinate SAJ Arad”.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole