vineri, iunie 21, 2024

Autoritățile arădene vor să suplimenteze forța de muncă din vestul țării cu muncitori din Ungaria

Din OrasAutoritățile arădene vor să suplimenteze forța de muncă din vestul țării cu muncitori din Ungaria

Pentru a face față lipsei de forță de muncă din vestul României, autoritățile arădene intenționează să aducă muncitori din estul Ungariei. În acest scop, se vor organiza mai multe întâlniri între firmele din vestul României și școlile profesionale din estul Ungariei, cu scopul de a atrage forța de muncă din această țară vecină. Într-o recentă ședință a executivului Euroregiunii Dunăre – Criș – Mureș – Tisa, organizată la Arad de președintele în exercițiu al euroregiunii, Iustin Cionca, s-au discutat proiectele în lucru și perspectivele pentru ciclul de finanțare europeană.

Pe data de 20 mai, la Pecica va fi organizată adunarea generală a Euroregiunii, care include județele Arad, Timiș și Caraș-Severin din România, Provincia Autonomă Voivodina din Serbia și Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun din Ungaria. Evenimentul va fi deschis președinților județelor respective și altor personalități administrative importante care au un cuvânt de spus în dezvoltarea euroregională.

În cadrul ședinței organizate la Arad, Iustin Cionca a solicitat o implicare mai activă a agenților economici din zona transfrontalieră, cu accent pe atragerea forței de muncă din Ungaria în zonele industriale din România. În acest sens, vor avea loc un total de 14 întâlniri între angajatori și angajați în județele Arad, Timiș și Csongrád, cu scopul de a suplini lipsa de forță de muncă din vestul României cu muncitori din estul Ungariei.

„Avem solicitări în acest sens din Chișineu Criș și din municipiul Arad. Salariile oferite de firmele din vestul României sunt mai mari decât cele din estul Ungariei și asta face din zonele noastre industriale o destinație pentru forța de muncă din Ungaria. Consiliul Județean Arad a modernizat întreaga rețea de drumuri transfrontaliere, printr-un proiect de 13,8 milioane de euro, pe programul Interreg România-Ungaria, pentru a facilita afluxul de angajați către companiile arădene”, a precizat Iustin Cionca.

Proiectul propus de Iustin Cionca prevede organizarea unor întâlniri directe între angajatorii din România și elevii școlilor profesionale din Ungaria, cu scopul de a discuta despre oportunitățile de angajare disponibile în județele Arad sau Timiș.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole