vineri, martie 1, 2024

Pe 3 martie, arădenii pot viziona filmul  „Alis” la Cinematograful Arta

Din OrasPe 3 martie, arădenii pot viziona filmul  „Alis” la Cinematograful Arta

Pe 3 martie, Cinematograful Arta din Arad va găzdui proiecția filmului „Alis”, câștigător al Ursului de Cristal la Berlinala din 2022. Pelicula, regizată de Clare Weiskopf și Nicolás van Hemelryck, explorează viața tinerilor care cresc în medii defavorizate, fiind o coproducție între Columbia, Chile și România. Proiecția este gratuită și va începe la ora 19. Povestea filmului urmărește două adolescente din Bogota care își imaginează viața colegelor lor de clasă, inclusiv pe Alis, o fată fictivă, și își exprimă dorința de a rupe ciclul violenței și de a avea un viitor mai bun. Este o poveste profundă și emoționantă, împletită cu râsete, dragoste și muzică.

Película a fost lansată anul trecut și a câștigat premiul Ursul de Cristal Generația 14+, categoria „Cel mai bun lungmetraj“, la Festivalul de Film de la Berlin 2022. De asemenea, a obținut Trofeul Teddy pentru cel mai bun documentar la același festival, precum și Premiul Juriului de Tineret la Festivalul de la Sheffield și Premiul „Cel mai bun documentar de lungmetraj iberoamerican“ la Guadalajara.

Potrivit sinopsisului, „Adolescente care nu demult trăiau pe străzile din Bogota participă la un exercițiu creativ al cărui rezultat este Alis, o colegă de clasă fictivă. Exercițiul începe ca un joc inocent, o pânză goală pe care fetele își pot proiecta propriile experiențe. Pe măsură ce ficțiunea prinde contur, crește și se îmbină cu realitatea, le deschide posibilitatea de a-și vedea propriile experiențe dintr-o perspectivă diferită. Crearea acestei colege de clasă fictive rupe ciclul de violență în care au trăit și le oferă o oportunitate unică de a visa un viitor mai bun”.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole