luni, aprilie 22, 2024

FMI şi SUA sprijină o iniţiativă a Indiei, care prezidează G20, pentru reglementarea strictă a criptomonedelor

EconomieFMI şi SUA sprijină o iniţiativă a Indiei, care prezidează G20, pentru reglementarea strictă a criptomonedelor

India a declarat că doreşte un efort global colectiv pentru a face faţă problemelor generate de criptomonede precum bitcoin, iar ministerul de finanţe a anunţat că a organizat un seminar pentru statele membre G20, pentru a discuta cum să creeze un cadru comun.

Vorbind cu Reuters în marginea reuniunii G20 de la Bengaluru, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a spus că este ”esenţială” instituirea unui cadru de reglementare puternic, dar a adăugat că Statele Unite nu au sugerat nicio interdicţie totală.

”Nu am sugerat interzicerea totală a activităţilor cripto, dar este esenţial să punem în aplicare un cadru de reglementare puternic. Colaborăm cu alte guverne”, a spus Yellen.

Anterior, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, le-a spus reporterilor, după ce a coprezidat o întâlnire cu ministrul indian de finanţe, Nirmala Sitharaman, că interzicerea activelor cripto ar trebui să fie o opţiune.

Guvernul premierului indian Narendra Modi a dezbătut de câţiva ani elaborarea unei legi care să reglementeze sau chiar să interzică criptomonedele, dar nu a luat o decizie finală.

Rezerva Bank of India a spus că criptomonedele ar trebui interzise  deoarece sunt asemănătoare unei scheme Ponzi.

Joi, FMI a prezentat un plan de acţiune în nouă puncte pentru modul în care ţările ar trebui să trateze activele cripto, punctul numărul unu fiind o cerere pentru a nu acorda criptomonedelor statutul de mijloc legal de plată.

Astfel de eforturi au devenit o prioritate pentru autorităţi, a spus fondul, după prăbuşirea unui număr de platforme criptografice şi active în ultimii doi ani, adăugând că a nu face nimic acum este ”de nesuportat”.

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole