luni, aprilie 22, 2024

Fetiță de 6 ani lăsată sigură de bunic în autoturismul parcat neregulamentar

Din OrasFetiță de 6 ani lăsată sigură de bunic în autoturismul parcat neregulamentar

Poliția Locală va face o sesizare către Protecția Copilului după ce o fetiță în vârstă de șase ani a fost lăsată singură de bunicul ei într-un autoturism parcat neregulamentar, care a fost ulterior ridicat de către angajații RECONS, cu copila în interior. Direcția Generală a Poliției Locale Arad a declarat că atât angajații lor, cât și cei ai RECONS au verificat autoturismul și nu au observat prezența fetiței. Instituția a făcut aceste precizări în legătură cu evenimentul nefericit care a avut loc joi, 23 februarie, pe strada Mărășești.

„Fetița cu vârsta aproximativă de 6 ani a fost lăsată nesupravegheată într-o maşină cu geamuri lateral spate fumurii de către bunicul său care parcase acest vehicul într-o zonă care bloca o cale de acces. Polițiştii locali care au ajuns la fața locului au inspectat şi verificat  maşina. Nu s-a constatat prezența unei persoane în interiorul vehicului, semn că fetița fie dormea sau s-a ascuns. Din cauza geamurilor fumurii şi a locului umbrit nu a existat o vizibilitate bună.

De la sosirea patrulei DGPL până la venirea echipajului  Recons cu trailerul de ridicare a durat aproximativ 30 de minute. La acest interval se adaugă şi timpul necesar sosirii patrulei DGPL solicitate prin dispecerat. Nu putem estima cât timp a fost lăsată fetița singură în masină din momentul parcării până în momentul sesizării telefonice către Poliția Locală.

Verificarea maşinii a fost realizată de către doi polițişti locali şi trei angajați ai Recons care au efectuat procedura de ridicare pe trailer. Nici unul nu a sesizat copila,  ceea ce ne indică faptul că probabil, aceasta s-a ascuns.

Fetița a fost observată doar la sosirea în parcarea societății de ridicări, unde angajații au avut grijă să se simtă în siguranță până la venirea aparținătorului.

Bunicul a ajuns la Recons condus chiar de echipajul Poliției Locale, care a dispus ridicarea vehicului.  Patrula l-a preluat din locația unde parcase maşina cu fetița înauntru. Acesta a fost bucuros că fetița a fost localizată.

DGPL va sesiza Protecția Copilului cu privire la acest incident”, declară reprezentanții Direcției Generale a Poliției Locale (DGPL) Arad.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole