duminică, decembrie 1, 2024

BAT România: 1 milion de euro anual pentru dezvoltarea profesională a angajaţilor săi

EconomieBAT România: 1 milion de euro anual pentru dezvoltarea profesională a angajaţilor săi

Un angajat BAT România lucrează în medie pentru o perioadă de cel puțin șapte ani în cadrul companiei spune Fred Monteiro, director al Ariei Europa Centrală şi de Sud din cadrul British American Tabacco, liderul pieței românești de produse cu nicotină.

 

BAT România este unul dintre cei mai mari exportatori locali de produse agricole. Fred Monteiro mai spune că „pentru cei 3.000 de angajaţi din cele trei entităţi economice ale BAT alocă un buget anual de dezvoltare şi formare profesională de peste 1 milion de euro, cu o investiție medie pe angajat de peste 1.500 de euro/an”.

„BAT investește continuu în dezvoltarea profesională a angajaților săi, iar rata noastră de retenție este excelentă. Avem 3.000 de angajați în cele trei entități economice care își desfășoară activitatea în România (fabrica de la Ploiești, BAT Trading – entitatea de distribuție și GBS – centrul global de servicii din București) și generăm alte 30.000 de locuri de muncă pe lanțul de aprovizionare și distribuție”, arată Fred Monteiro.

Citește și Putin bate câmpii în fața Parlamentului, lansează acuzații absurde

Aproape jumătate dintre angajați lucrează în cadrul BAT de cel puțin 10 ani și circa 80 dintre salariaţii actuali au fost angajați în urmă cu 25 de ani și continuă să lucreze într-una dintre entitățile din România.

„În 25 de ani de prezență pe piața din România, numărul angajaților BAT a crescut în fiecare an cu circa 10%, cu o medie de 200 de noi angajați recrutați anual. De asemenea, BAT alocă unul dintre cele mai mari bugete de formare și dezvoltare profesională de pe piața locală: peste 1 milion de euro anual, cu o investiție medie pe angajat de peste 1.500 de euro/an”, precizează Monteiro.

O investiţie de jumătate de miliard de euro care contribuie pozitiv la balanţa comercială a României: 60% din producţie merge la export

După 25 de ani, marcați în 2022, reprezentantul companiei povesteşte că BAT a început construcția fabricii din Ploiești în 1996. „Au fost doar o mână de oameni la început, nu mai mult de o sută, dar ambiția care i-a impulsionat și pregătirea la care au avut acces au stabilit un standard foarte înalt pentru generațiile care au urmat. Parte dintre ei sunt încă în companie, iar 2022 ne-a oferit prilejul de a le recunoaște contribuția și performanța fantastică”, a declarat Monteiro.

BAT a devenit un angajator important în România, cu 3.000 de angajați în cele trei entități economice și alte 30.000 de locuri de muncă generate pe lanțul de distribuție. De asemenea, BAT este un investitor strategic în România, investiţiile în dezvoltarea fabricii de la Ploieşti totalizând până acum peste 500 de milioane de euro. Fabrica BAT din Ploieşti este a doua cea mai mare a Grupului din Europa și între primele cinci din lume.

Dat fiind că 60% dintre produsele din tutun de la fabrica din Ploieşti pleacă la export, cea mai mare companie care activează în industria tutunului în România are şi o contribuţie importantă la balanţa comercială a României.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, în 2021 valoarea totală a exporturilor produselor din tutun prelucrat, precum țigările și consumabilele folosite cu dispozitivele care încălzesc tutunul, a fost de 1,3 miliarde de euro, reprezentând aproape jumătate din totalul exporturilor de produse alimentare, băuturi și tutun. Valoarea totală a importurilor de tutun brut și prelucrat a fost de circa 341 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că tutunul a avut o contribuție pozitivă la balanța comercială a României de peste 1 miliard de euro, potrivit unei analize BAT.

Alături de perspectiva economică, există și o importantă componentă socială și culturală, cu programe și proiecte sustenabile cu impact pozitiv pentru comunitățile locale. „Investim circa 1 milion de euro anual în susținerea evenimentelor culturale și a unora dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România. De asemenea, susținem responsabilitatea și un comportament comercial integru și desfășurăm campanii anuale de informare privind reglementările și importanța prevenirii accesului minorilor la produse din tutun și nicotină”, subliniază Monteiro.

Vezi și De azi cresc taxele la tutun și alcool, pentru contractele part time și piața construcțiilor. Ce schimbări intră în vigoare din acestă lună

În România, BAT este activă prin trei entităţi: BAT Investment – fabrica din Ploieşti, a doua cea mai mare fabrică a grupului din Europa, unde se produc țigarete şi consumabile din tutun folosite împreună cu glo, dispozitivul BAT care încălzeşte tutunul; BAT Trading – entitatea de distribuţie; BAT Global Business Services – centrul de servicii din Bucureşti. Pentru grup lucrează direct din România circa 3.000 de persoane, iar cifra de afaceri cumulată a celor trei entități a depășit 13 miliarde de lei în 2021.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole