sâmbătă, mai 18, 2024

Un bărbat cu cetățenie italiană, suspectat de crimă a fost prins la Arad

Din OrasUn bărbat cu cetățenie italiană, suspectat de crimă a fost prins la Arad

Pe data de 22 februarie a.c., Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale a desfășurat o acțiune coordonată în baza unei solicitări din partea autorităților italiene. În urma cooperării dintre Direcția de Poliție Transporturi, prin Secția Regională de Poliție Transporturi Timișoara (Serviciul Județean de Poliție Transporturi Hunedoara și Serviciul Județean de Poliție Transporturi Arad) și Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul de Investigații Criminale, a fost identificat un cetățean italian în județul Arad, bănuit de comiterea unei infracțiuni de omor în țara de origine.

Asupra bănuitului a fost găsit un telefon mobil cu urme de culoare brun-roșcat și un cuțit, posibil arma crimei. Potrivit cercetărilor, în noaptea de 20 spre 21 februarie a.c., în urma unui conflict spontan petrecut în Pesaro, Italia, acesta ar fi aplicat mai multe lovituri de cuțit victimei sale, părăsind apoi Italia pe direcția Slovenia – Ungaria – România.

Acesta a fost dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare italiene, fiind reținut pentru 24 de ore și ieri, pe 23 februarie, a fost prezentat în fața unui judecător de la Curtea de Apel Timișoara, cu propunere de arestare provizorie în vederea extrădării. Expertiza a fost asigurată de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Schimbul de date și informații cu autoritățile italiene a fost efectuat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole