vineri, iunie 21, 2024

Șeful mercenarilor Wagner acuză conducerea armatei ruse de înaltă trădare

ExterneȘeful mercenarilor Wagner acuză conducerea armatei ruse de înaltă trădare

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului Wagner, l-a acuzat marți pe ministrul rus al apărării și pe șeful Statului Major că și-au privat luptătorii de muniție și că încearcă să distrugă gruparea Wagner – acțiuni despre care a spus că sunt echivalente cu trădarea, scrie Reuters.

Odinioară antreprenor implicat în servicii de catering care a evitat lumina reflectoarelor publice, Prigojin și-a asumat un rol mai public de la începutul războiului din Ucraina în urmă cu un an, grupul său Wagner conducând lupta Rusiei de luni de zile pentru orașul Bakhmut din regiunea Donețk din Ucraina.

„Există pur și simplu o opoziție directă”, a spus Evgheni Prigojin, fondatorul grupului Wagner, într-un mesaj vocal postat pe canalul său Telegram. „Acest lucru poate fi echivalat cu înalta trădare”.

Este al doilea astfel de mesaj publicat de Prigozhin în două zile. Luni, el s-a plâns că oficialii anonimi au refuzat livrările din animozitate personală față de el.

Aparent supărat și vorbind uneori cu vocea ridicată, Prigojin i-a acuzat pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu și pe Valery Gerasimov, cel mai înalt comandant al țării, că au provocat în mod deliberat deficitul de arme, despre care a spus că provoacă pierderi sporite în rândul trupelor Wagner care luptă în jurul localității Bakhmut.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole