marți, noiembrie 28, 2023

Şeful Aeroportului Iaşi: Există cerere mare pentru zborurile Iaşi-Timişoara şi Iaşi-Cluj / Problema este că nu prea avem companii capabile să deschidă rute interne noi

EconomieŞeful Aeroportului Iaşi: Există cerere mare pentru zborurile Iaşi-Timişoara şi Iaşi-Cluj / Problema este că nu prea avem companii capabile să deschidă rute interne noi

Romeo Vatră a declarat, marţi, pentru News.ro, că există o cerere mare pentru legături aeriene directe de la Iaşi către vestul ţării, dar că marea problemă e lipsa companiilor aeriene care să poată opera aceste zboruri.

”Avem nevoie de curse noi interne de la Iaşi către Timişoara şi Cluj-Napoca. Există cerere mare pentru zborurile Iaşi-Timişoara şi Iaşi-Cluj. Am discutat acest lucru şi cu directorii celor două aeroporturi şi încercăm să găsim soluţii. Problema în momentul de faţă este că nu prea avem companii capabile să deschidă rute interne noi. Pentru a le deschide trebuie să ai flotă, dar şi posibilităţi financiare importante”, a afirmat directorul Romeo Vatră.

Şeful aeroportului ieşean a mai precizat că ar fi necesară şi suplimentarea numărului de zboruri de la Iaşi către Bucureşti, întrucât există zile când pe cursele Tarom nu se mai găsesc bilete.

”Este nevoie de o suplimentare a numărului de curse de la Iaşi către Bucureşti. Avem zile când nu se mai găsesc bilete pe zborul Tarom. Am transmis aceste doleanţe către Tarom de a suplimenta numărul de zboruri. Ne lovim însă de problema legată de posibilităţile financiare ale companiei”, a declarat Romeo Vatră.

Potrivit directorului Aeroportului din Iaşi, începând cu 26 martie, Ryanair va introduce zboruri de la Iaşi către Paris, Bruxelles, Milano şi Dublin, în timp ce Wizz Air va inaugura pe 4 aprilie ruta Iaşi-Istanbul.

În 2022, traficul înregistrat pe Aeroportul ieşean s-a ridicat la peste 1,5 milioane de pasageri, iar în acest an sunt aşteptaţi să tranziteze aeroportul Iaşi aproape două milioane de persoane.

 

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole