marți, mai 21, 2024

Poliţia Locală a amendat un arădean din Grădişte pentru că nu şi-a ţinut câinele în curte

Din OrasPoliţia Locală a amendat un arădean din Grădişte pentru că nu şi-a ţinut câinele în curte

Poliția Locală a dat o amendă unui locuitor din Grădiște, Arad, deoarece nu și-a ținut câinele în curte, câine care prezenta un pericol pentru „persoane sau bunuri”. De asemenea, a luat măsuri și a îndepărtat de pe spațiul public trei câini fără stăpân, care reprezentau și ei un pericol pentru „persoane și bunuri”.

„Polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au aplicat, ieri, o amendă pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, respectiv pentru lăsarea în libertate, fără supraveghere a unui câine ce prezenta pericol pentru persoane sau bunuri.

Astfel, agenții constatatori s-au deplasat în cartierul Grădiște, fiind semnalată prin Dispeceratul Poliției Locale, prezența unui exemplar canin mascul de culoare albă pe domeniul public, ce poate prezenta pericol pentru trecători. HM, în vârstă de 61 de ani, a fost sancționat pentru neglijarea supravegherii animalului deținut, care a ieșit din curtea proprietății.  

Pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale și promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană, cetățenii sunt obligați să aibă un comportament civic, moral și responsabil, în spiritul legilor țării și al normelor de conviețuire socială. 

Tot în această săptămână, la sesizarea cetățenilor, polițiștii locali s-au deplasat în zonele indicate, înlăturând de pe domeniul public alți 3 câini, fără stăpân, ce prezentau pericol pentru persoane și bunuri.

Animalele au fost depistate la intrarea pe podul dinspre Insula Mureș, respectiv strada Constantin Brâncoveanu, în proximitatea benzinăriei din zonă, fiind capturate cu ajutorul Serviciului Ecarisaj din cadrul SC Gospodărirea Comunală SA Arad și transportate la Adăpostul de câini de pe Calea Bodrogului”, precizează reprezentanţii Poliţiei Locale.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole