vineri, martie 1, 2024

Intervenție chirugicală foarte de dificilă realizată cu succes la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Din OrasIntervenție chirugicală foarte de dificilă realizată cu succes la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Zilele trecute, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost efectuată cu succes o intervenție chirurgicală extrem de dificilă. Medicii de la secțiile clinice Chirurgie Generală I și Anestezie și Terapie Intensivă I au avut de înfruntat o situație contra-cronometru și foarte complicată pentru a salva viața unui pacient care a ajuns la spital cu plăgi tăiate în zona gâtului și cu hemoragie externă masivă.

Echipa medicală a reușit să reconstruiască două dintre cele mai importante vase de sânge ale pacientului – vena jugulară și artera carotidă dreaptă. Pacientul a fost adus în stare gravă la Unitatea de Primire Urgență, unde medicul de serviciu, dr. Ana Peri, i-a acordat primul ajutor prin oprirea temporară a hemoragiei prin compresiune, înainte de a fi transportat în sala de operații.

Pe parcursul operației care a durat aproape patru ore, echipa de medici chirurgi formată din dr. Mircea Alexa – medic specialist în chirurgie vasculară, dr. Mihai Roșu – medic specialist în chirurgie generală și dr. Cristian Sabău – medic specialist în anestezie și terapie intensivă, a intervenit rapid pentru a opri sângerarea și pentru a reconstrui atât artera carotidă comună dreaptă, cât și vena jugulară internă dreaptă. Cele două vase de sânge, care se află la o mică distanță unul de celălalt, au un debit mare de sânge: tot sângele care curge din cap și gât circulă prin vena jugulară internă, în timp ce carotidele împreună cu arterele vertebrale furnizează oxigen creierului – care a suferit în timpul opririi aportului de sânge.

Pacientul este  monitorizat în Secția Clinică ATI I, având nevoie de îngrijiri de terapie intensivă.

Echipa medicală operatorie a fost formată din;

Dr. Mircea Alexa – medic specialist chirurgie vasculară;

Dr. Mihai Roșu – medic specialist chirurgie generală;               

Dr. Cristian Sabău – medic specialist anestezie și terapie intensivă;

Dr. Mona El Mehdi – medic rezident chirurgie generală;

Dr. Diana Hercz – medic rezident chirurgie generală;

Asist.med. Camelia Alexa;

Asist.med. Daniela Pașca.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole