marți, mai 21, 2024

Simptomele atacurilor de cord la femei

MedicalSimptomele atacurilor de cord la femei

 

Statisticile vă pot face inima să sară o bătaie: 1 din 3 femei moare de boli cardiovasculare în fiecare an. Și bolile de inimă – un tip de boală cardiovasculară care afectează capacitatea inimii de a funcționa – este cauza nr.1 de deces pentru femeile din Statele Unite.

Bolile de inimă pot duce la un atac de cord și, deși durerea în piept este cel mai frecvent semn al unui atac de cord atât pentru femei, cât și pentru bărbați, femeile au adesea simptome diferite decât bărbații. De exemplu, femeile pot avea dureri/disconfort mai mici în piept decât bărbații.

Semne de avertizare timpurie ale unui atac de cord

De asemenea, femeile au mai multe șanse de a prezenta semne ale unui atac de cord care nu sunt legate de durerea în piept, cum ar fi:

Dificultăți de respirație Oboseală extremă Dureri de spate în partea superioară a spatelui sau a abdomenului Durere și/sau disconfort la nivelul gâtului sau maxilarului Durere și/sau disconfort la unul sau ambele brațe Amețeală greață Transpirație Am avut un atac de cord?

Oricât de înfricoșător sună, este posibil să faci un atac de cord și să nu știi. Atacurile de cord silențioase nu au simptome, dar totuși provoacă leziuni și cicatrici la mușchiul inimii. Când există simptome, care pot include oboseală și indigestie, acestea sunt adesea ignorate sau confundate cu anxietate.

De asemenea, este important să rețineți diferența dintre un atac de cord și un accident vascular cerebral: un accident vascular cerebral întrerupe fluxul de sânge către creier, astfel încât simptome cum ar fi amețeli, vedere încețoșată, vorbire neclară și amorțeală la nivelul feței și al brațului sunt semne clasice ale unui accident vascular cerebral.

Factori de risc pentru femei

Factorii generali de risc, cum ar fi obezitatea și hipertensiunea arterială, contribuie la apariția bolilor de inimă atât la bărbați, cât și la femei, dar anumiți factori de risc pun femeile la un risc mai mare pentru un atac de cord:

Diabet Depresie Stres Fumatul Menopauza Lipsa de exercitiu Istoric familial de boli cardiovasculare Lupus, artrita reumatoida si alte afectiuni inflamatorii

Toate femeile ar trebui să fie informate despre sănătatea inimii lor, indiferent de risc. Discutați cu furnizorul de asistență medicală despre modalități de a vă reduce riscul de boli de inimă.

 

Sursa – www.healthywomen.org

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole