duminică, mai 26, 2024

Grupul german Daimler – investiție de 140 mil. euro la Sebeș

EconomieGrupul german Daimler – investiție de 140 mil. euro la Sebeș

Star Assembly din Sebeş, deținută de grupul german Daimler, a demarat o investiție de aproape 140 mil. euro în prezența primul-ministru Nicolae Ciucă şi ministrul economiei Florin Spătaru.

 

Star Assembly este al treilea mare exportator din România și va avea la Sebeș o fabrică de asamblare unităţi de antrenare electrică. Momentul marchează trecerea de la motoarele termice la cele electrice şi beneficiază de un ajutor de stat de 185 mil. lei dintr-o investiţie totală de 675. mil lei.

“Astăzi ne bucurăm împreună de continuarea investiţiei, una financiară, dar şi de încredere în potenţialul resursei umane de aici din Sebeş“, a spus premierul Nicolae Ciucă. El a arătat că noua unitate permite angajaţilor din Sebeş să fie parte în tot ceea ce înseamnă proiectul de introducere de noi tehnologii.

Star Assembly a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai mari firme din România, după o investiţie de peste 300 mil. euro realizată de gigantul german într-o fabrică de la zero în localitatea Sebeş din judeţul Alba.

Rapid, producţia de cutii de viteze a grupului în România s-a dus la o cifră de afaceri anuală de peste 7 mld. lei (1,5 mld. euro) şi a urcat în top trei cei mai mari exportatori din economie după Automobile Dacia şi Ford.

Vezi și Ciucă cere să se verifice dacă firmele implicate în construcţiile care s-au prăbuşit la cutremurul din Turcia au construit în România

Podiumul exporturilor a fost ocupat în ultimii ani exclusiv de companii din industria auto.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole