marți, mai 21, 2024

Veste bună pentru cetățenii care au trăit cel puțin 30 de ani în Arad, Vladimirescu, Horia, Cicir și Mândruloc

Din OrasVeste bună pentru cetățenii care au trăit cel puțin 30 de ani în Arad, Vladimirescu, Horia, Cicir și Mândruloc

Veste bună pentru cetățenii care au trăit cel puțin 30 de ani în Arad, Vladimirescu, Horia, Cicir și Mândruloc. Aceștia ar avea șansa să se pensioneze fără penalizări, din cauza poluării Combinatului Chimic Vladimirescu.

Această propunerea legislativă care le-ar da posibilitatea celor din Arad să se pensioneze mai repede, a fost inițiată de

de deputații PNL Glad Varga și Sergiu Bîlcea. Ea a primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ şi al Comisiei pentru Mediu din Senat. 

„Veşti bune cu privire la propunerea legislativă pe care am iniţiat-o alături de colegul meu deputat Sergiu Bîlcea, ce prevede pensionarea anticipată cu doi ani, fără penalizare, din cauza expunerii la poluarea generată de Combinatul Chimic Vladimirescu, care a primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ şi al Comisiei pentru Mediu din Senat. În perioada următoare vor avea loc dezbateri ale proiectului în celelalte comisii de specialitate din Senat, pentru obţinerea avizelor şi, de asemenea, până la 22 februarie 2023, se pot depune amendamente la textul propunerii”, a afirmat Glad Varga.

„Proiectul de lege este un act de dreptate, în sensul în care arădenii trebuie să beneficieze de prevederile legale referitoare la zone poluate. Așa cum a arătat împreună cu Glad Varga, Combinatul Vladimirescu a produs o poluare de durată, cu efecte negative, care îndreptățesc cetățenii să beneficieze de toate prevederile legale de care beneficiază și oamenii din alte zone afectate de poluare”, a zis Sergiu Bîlcea.

Mai multe detalii referitoare la parcursul procedural al propunerii legislative pentru modificarea art.65, alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se găsesc AICI.  

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole