vineri, iunie 21, 2024

Cum gestionezi prima îndrăgostire a copilului tău?

MedicalCum gestionezi prima îndrăgostire a copilului tău?

Idealizarea unei dinamici iubit-iubită poate sugera că „aceste relații sunt esențiale pentru a fi o persoană completă și pentru a fi fericit”, a spus Amanda J. Rose, profesor de științe psihologice la Universitatea din Missouri, care a studiat relațiile între semeni din copilărie până la tinerețe. maturitate. În plus, a adăugat ea, „întărește cu adevărat rolurile tradiționale de gen”.

Încurajați-vă copilul să împărtășească mai multe din ceea ce are în minte punând întrebări deschise. Christy Keating, un antrenor părinte din Redmond, Washington, a sugerat să întrebe: „Ce înseamnă asta pentru tine să fii îndrăgostit?” sau „Cum sa simțit?” Sau puteți folosi promptul clasic „Spune-mi mai multe”.

S-ar putea chiar să vă gândiți să împărtășiți o poveste similară de când erați mai tânăr, a spus doamna Keating.

„Asigură-te că nu le închizi”, a adăugat ea. „Dacă râdem, minimizăm sau ne batjocorim atunci când au 5 ani, își vor aminti asta când vor împlini 15.”

Folosiți ocazia pentru a discuta consimțământul

Laura Eagle, care a predat elevii de grădiniță timp de mai bine de un deceniu în statul Washington, și-a amintit clar de o clasă în special în care uverturile romantice erau „un lucru uriaș”.

„Îmi amintesc că m-am gândit: „Uau, e puțin devreme pentru a scrie note de dragoste”, a spus ea.

Unora dintre fete le-a plăcut să urmărească anumiți băieți, îndrăgostiții lor, la pauză. La suprafață, totul părea inofensiv, a spus ea, dar le-a tras pe fete deoparte și le-a rugat cu blândețe să se gândească la modul în care aceste acțiuni le-ar putea afecta colegii de clasă.

„A fost o conversație cu adevărat ușoară”, a spus ea. „Toți vrem să ne facem să ne simțim în siguranță.”

Tinerii elevi de școală elementară încă învață cum să respecte limitele altor oameni, inclusiv spațiul personal, așa că explicarea conceptului de consimțământ – necesitatea de a cere permisiunea și apoi de a respecta răspunsul pe care îl primiți – este esențială, a spus ea.

Sursa – www.nytimes.com

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole