Dacă ați participat la Dry January, practica de a renunța la alcool pentru întreaga lună, este posibil să aveți ceva. Noile cercetări sugerează că este posibil să doriți să evitați consumul excesiv de alcool pe tot parcursul anului.
Potrivit unui raport al Federației Mondiale a Inimii, orice cantitate de alcool poate fi dăunătoare sănătății dumneavoastră. Raportul explică că alcoolul a fost legat de tot felul de probleme de sănătate, precum și de accidente, pierderea productivității și alte riscuri comportamentale, cum ar fi fumatul. În 2019, peste 2 milioane de oameni din întreaga lume au murit din cauze legate de alcool, reprezentând mai mult de 4% din toate decesele la nivel global.
O altă statistică amăgitoare: alcoolul și bolile de inimă pot merge mână în mână. Dovezile sugerează că alcoolul crește riscul de boli de inimă, care este principala cauză de deces la femei.
Un studiu din 2018 publicat în jurnalul medical The Lancet a arătat că consumul chiar și a unei băuturi pe zi a fost asociat cu risc crescut de accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială și alte afecțiuni cardiace, comparativ cu persoanele care beau între zero și aproximativ două pahare pe săptămână. .
Raportul World Heart Foundation recomandă evitarea totală a alcoolului. Acesta subliniază o serie de politici pe care guvernele le pot adopta pentru a încuraja evitarea consumului de alcool, de la consolidarea restricțiilor privind accesul la alcool până la interzicerea publicității pentru alcool și aplicarea regulilor împotriva consumului de alcool și a conducerii.
Nu este bine să bei vin roșu pentru inima ta?
Nu ni s-a spus că consumul de vin roșu are beneficii? Nu este ok un pahar de vin pe zi sau chiar bun pentru tine?
Teoria potrivit căreia vinul roșu are beneficii pentru sănătate se bazează pe un ingredient natural numit resveratrol, care se găsește în coaja și semințele strugurilor. Resveratrolul este văzut ca un antioxidant, cu potențialul de a combate inflamația, microbii și unele tipuri de cancer. De asemenea, poate proteja sănătatea inimii și a creierului. Dar studiile arată și contrariul: că resveratrolul poate avea și efecte nocive. Aceste descoperiri științifice contradictorii sugerează că beneficiile vinului roșu pentru sănătate pot fi exagerate.
Din păcate pentru cei dintre noi care se bucură de vinul ocazional, știința pur și simplu nu susține ceea ce am fost făcuți să credem.
Înțelepciunea convențională conform căreia consumul de vin roșu este bun pentru tine provine din studiile anterioare care arată că persoanele care au băut moderat aveau cele mai scăzute rate de boli de inimă.
„Aceste studii fac titluri bune, dar există atât de mulți factori diferiți în fiecare”, a spus Bayo Curry-Winchell, MD, director medical de urgență și medic de medicină de familie. „Alcoolul și substanțele din vinul roșu numite antioxidanți ar putea ajuta la prevenirea bolilor coronariene – afecțiunea care duce la atacuri de cord. (Dar) nicio legătură între vinurile roșii și mai puține atacuri de cord nu a fost dovedită.”
Raportul World Heart Federation indică studii mai recente care au pus sub semnul întrebării concluziile conform cărora alcoolul este bun pentru sănătatea ta. Această inversare a consensului științific a determinat autoritățile sanitare din mai multe țări să-și reducă recomandările privind cantitatea de alcool pe care este sigur să o bei.
Riscurile alcoolului pentru femei
Potrivit Curry-Winchell, orice nivel de consum de alcool vă poate crește riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer (cum ar fi sânul, gâtul și colonul) și vă poate afecta creierul, inima și ficatul. Consumul de alcool poate crește tensiunea arterială și nivelul colesterolului.
Riscurile legate de alcool ar trebui să fie o preocupare deosebită pentru femei.
„În comparație cu cei care nu beau sau nu consumă cu moderație, femeile care beau mult au un risc mai mare de osteoporoză, căderi și fracturi de șold, menopauză prematură, infertilitate și avorturi spontane, hipertensiune arterială și boli de inimă”, a spus Curry-Winchell. .
Potrivit National Institutes of Alcohol Abuse and Alcoholism, femeile procesează (sau metabolizează) alcoolul diferit decât bărbații și pot fi mai susceptibile la efectele nocive ale alcoolului.
„Femeile au mai puțină apă corporală decât bărbații cu greutate corporală similară, ceea ce înseamnă că femeile au de obicei concentrații mai mari de alcool în sânge după ce au băut cantități echivalente ca și omologii lor de sex masculin”, a spus Curry-Winchell.
Deci, dacă v-ați abținut de la alcool și așteptați cu nerăbdare să luați câteva cocktail-uri, ea vă sfătuiește prudență.
„Ar trebui să bei întotdeauna alcool cu moderație”, a spus ea. „(Și) în ciuda studiilor pe care le vezi din când în când, nu ar trebui să bei niciodată alcool pentru a reduce riscul de boli de inimă.”
Găsirea echilibrului potrivit pentru tine
La sfârșitul zilei, cât de mult alcool este prea mult este o decizie personală. Pe măsură ce vă gândiți la confortul dvs. cu cantitatea potrivită de alcool pentru dvs., dacă este cazul, vă poate ajuta să știți că, conform Clinicii Mayo, o băutură pe zi este considerată consum moderat pentru femei. Consumul intens de alcool este definit ca trei băuturi pe zi pentru femei, iar consumul excesiv de alcool înseamnă patru sau mai multe băuturi, sau aproape o sticlă de vin, în decurs de două ore.
Curry-Winchell susține că consumul de alcool îți poate afecta în continuare sănătatea, dar trecerea de la consumul intens de alcool la un consum moderat de alcool poate avea efecte pozitive asupra tensiunii arteriale și scădea riscurile de boli de inimă. Și din moment ce consumul mult de alcool vă poate dăuna ficatului, mai puțin alcool poate însemna și un ficat mai sănătos.
„Chiar și dozele mici de alcool pot avea efecte asupra inimii, inclusiv creșterea tensiunii arteriale (și) creșterea ritmului cardiac și pot provoca bătăi neregulate ale inimii”, a spus Curry-Winchell.
Dacă sunteți îngrijorat de sănătatea inimii dvs., vă recomandăm să luați în considerare reducerea consumului de rosé sau merlot preferat. Inima ta îți va mulțumi.
Sursa – www.healthywomen.org