duminică, mai 26, 2024

Trenul blindat al lui Putin. Cel mai folosit mijloc de transport al liderului de la Kremlin

ExterneTrenul blindat al lui Putin. Cel mai folosit mijloc de transport al liderului de la Kremlin

Încă de la începutul războiului din Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a evitat călătoriile cu avionul și a ales să meargă cu trenul blindat. Apropiații liderului de la Kremlin au dezvăluit și motivul pentru care a luat această decizie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a renunțat la avionul prezidenţial pentru trenul, blindat. Încă de la începutul războiului din Ucraina, el a decis să își schimbe mijlocul de transport, potrivit unei anchete a jurnaliştilor de la Centrul media independent Dosie (Dossier Center).

Trenul blindat a fost construit încă în anii 2014-2015, dar liderul de la Kremlin îl evita. Vladimir Putin a început să meargă des cu acest tren în a două jumătate a anului 2021, când a început războiul din Ucraina.

Jurnaliştii de la Dosie consideră că Vladimir Putin a lăsat avionul pentru că: zborul unei aeronave poate fi urmărit cu ajutorul a numeroase servicii de internet publice, în timp ce pentru trenuri nu există un mecanism similar. Garnitura trenului se deplasează cu viteza maximă şi fără oprire.

„După ce a început războiul, în februarie-martie, Putin a început din ce în ce mai frecvent să circule cu trenul blindat, mai ales pentru a ajunge la reşedinţa sa din Valdai”, spune o sursă a publicației. Garnitura are un vagon cu un dormitor şi un birou, un vagon pentru însoţitori şi un vagon pentru comunicaţiile speciale.

trenul blindat

În 2019, și Dmitri Medvedev a circulat cu acest tren. El a organizat și o ședinţă de guvern la bordul său. La momentul respectiv, Vladimir Putin nu prea era interesat de acest mijloc de transport.

Cât costă trenul blindat al lui Vladimir Putin

Analiștii au mai declarat că vagoanele trenului sunt trase de trei locomotive simultan. Ele au şase axe, ceea ce indică faptul că sunt blindate. Mai mult, trenul poartă emblema Grand Service Express, o companie deţinută un prieten apropiat al lui Putin.

Trenul blindat al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, valorează aproximativ 1 miliard de ruble ruseşti (aproximativ 13,6 milioane de dolari la cursul de schimb al Băncii Centrale a Rusiei). De curând, un apropiat al președintelui rus a declarat că trenul acestuia este Grand Service Express și că l-a folosit de mai multe ori de la începutul războiului, potrivit Agerpress.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole