În 2022, la nivelul județului Arad s-au înmulțit cre furturile de autoturisme

0
21
Sursă foto: Aradon

Potrivit bilanțului prezentat de inspectorul-șef Dan Stoicănescu de la Inspectoratul de Poliție al Județului Arad pe anul 2022, furturile din autoturisme au constituit majoritatea actelor de criminalitate stradală înregistrate de Poliție. În perioada analizată, poliția a constituit și executat 43 de acțiuni cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional în zonele cu potențial criminogen ridicat, asigurând măsuri de ordine publică pe timpul manifestărilor de protest și a manifestărilor culturale, artistice și sportive din județul Arad. Cu toate acestea, au fost identificate creșteri ale infracțiunilor stradale la nivelul județului Arad, cele mai multe dintre aceste fapte referindu-se la furturile din autoturisme.

„În ceea ce privește infracţiunile stradale sesizate, se evidențiază 357 de infracțiuni de furt înregistrate, în creștere cu 20%. De menționat este faptul că furturile din auto reprezintă cea mai mare parte din criminalitatea stradală. Au fost sesizate 122 de infracțiuni de distrugere, în scădere față de anul 2021 cu 5%, precum şi patru infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice, în scădere cu 125% față de anul precedent”, a spus comisarul-şef Dan Stoicănescu.

În mediul rural, Inspectoratul de Poliție Județean Arad a înregistrat peste 2.600 de infracțiuni pe parcursul anului trecut.

„La nivelul județului, în anul 2022, în mediul rural au fost comise 2.620 de infracțiuni, din care 156 de infracţiuni economico-financiare, 1.483 de infracţiuni judiciare şi 981 de infracțiuni de altă natură. Principalele infracțiuni înregistrate sunt: ucidere din culpă – 17 fapte, toate sunt săvârşite de conducători auto; 574 de fapte de loviri sau alte violenţe, 112 ameninţări, 401 furturi, 56 de infracțiuni de înșelăciune, 355 de infracțiuni de distrugere, 169 de infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și 161 de infracţiuni care se referă la conducerea sub influența alcoolului”, a oferit detalii şeful IPJ Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.