vineri, iunie 21, 2024

Volodimir Zelenski, mesaj transmis la Festivalul de la Sanremo: Ucraina va câștiga cu siguranță!

ExterneVolodimir Zelenski, mesaj transmis la Festivalul de la Sanremo: Ucraina va câștiga cu siguranță!

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj cheie în plin conflict cu Rusia. El a trimis o scrisoare la Festivalul de la Sanremo, document care a fost citit de Amadeus înainte de încheierea concursului, la ora 2:00 noaptea.

S-a aflat ce conține scrisoarea lui Zelenski, citită de Amadeus la Festivalul de la Sanremo. Liderul de la Kiev este convins că Ucraina va învinge datorită vocii culturii.

Conținutul scrisoarii trimise de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la Festivalul de la Sanremo și citită de Amadeus înainte de încheierea concursului, la ora 2:00 noapte a fost dezvăkuit de publicația Il Fatto Quotidiano.

„Dragi participanți, organizatori și invitați ai festivalului,

De mai bine de șapte decenii, Festivalul de la Sanremo este auzit în toată lumea. Se aude vocea sa, frumusețea sa, magia sa, victoria sa. În fiecare an, pe malul Mării Ligurice, cântecul învinge. Cultura și arta înving. Muzica învinge! Și aceasta este una dintre cele mai bune creații ale civilizației umane.

Din păcate, pentru tot timpul existenței sale, omenirea creează nu numai lucruri frumoase. Și, din păcate, astăzi în țara mea se aud împușcături și explozii. Dar Ucraina va câștiga cu siguranță acest război. Va învinge împreună cu lumea liberă. Va învinge datorită vocii libertății, democrației și, bineînțeles, a culturii.

Mulțumesc poporului italian și liderilor săi care, împreună cu Ucraina, aduc această victorie mai aproape.

Le doresc succes tuturor finaliștilor și din suflet vreau să invit câștigătorii din acest an la Kiev, în Ucraina, de Ziua Victoriei. De Ziua Victoriei noastre!”, se menționează în mesaj.

Zelenski, încrezător în victoria Ucrainei

Totodată, Volodimir Zelenski a ținut să își exprime speranța că țara pe care o conduce va ieși învingătoare.

„Astăzi, această Victorie este creată și obținută în condiții extrem de dificile. Grație apărătorilor noștri! Grație curajului, iscusinței, invincibilității lor. Despre asta au fost deja scrise sute de melodii și veți asculta una și astăzi. Și sunt sigur că într-o zi vom asculta împreună cântecul nostru de victorie!”, se arată în scrisoarea transmisă de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Amintim că, anterior, partidele politice din Italia au criticat dur eventuala apariție ca invitat a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la festivalul de muzică de la Sanremo. În Italia, sprijinul față de Ucraina în războiul cu Rusia este lipsit de entuziasm, scrie presa internațională.

Reacții dure venite direct din Italia

Președintele ucrainean era așteptat să intervină prin legătură video în ultima zi a festivalului, cel care se va desfășura în perioada 7-11 februarie.

Vicepremierul italian Matteo Salvini a arătat, anterior, că de la un festival de muzică se așteaptă la muzică, nu la altceva, subliniind că este decizia președintelui ucrainean dacă dorește sau nu să intervină prin legătură video. Salvini, care este și liderul partidului de dreapta radicală Liga, a menționat, totuși, că nu știe cât de potrivit este ca divertismentul să fie amestecat cu războiul și cu moartea.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole