marți, mai 21, 2024

Prețul mediu solicitat pentru un apartament a ajuns la 1459 euro pe metru pătrat

ImobiliarePrețul mediu solicitat pentru un apartament a ajuns la 1459 euro pe metru pătrat

O analiză Storia observă o creștere medie anuală de 6% a numărului de anunțuri imobiliare în cele mai importante zece orașe din țară (ianuarie 2023 vs. ianuarie 2022) și un preț mediu solicitat de 1.459 euro/metru pătrat.

În ceea ce privește prețurile apartamentelor din piața rezidențială veche, se observă o majorare medie de 1% în ianuarie 2023, față de luna precedentă. Creșterea cea mai mare s-a înregistrat în Iași (+3%).

Comparativ cu anul trecut, prețurile apartamentelor vechi din orașele analizate au crescut cu 8%, în medie, iar cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Sibiu și Iași, unde prețurile au crescut cu 14%.

Prețurile apartamentelor noi au înregistrat, în medie, creșteri tot de 1%, comparativ cu luna anterioară, dar au crescut, în medie, cu 9%, în comparație cu ianuarie 2022.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare diferență este la Brașov, unde metrul pătrat pentru locuințele noi este acum cu 16% mai mare. 

La nivelul tranzacțiilor efectuate în județele din care fac parte cele 10 orașe analizate, conform datelor ANCPI se observă scăderi semnificative față de luna ianuarie a anului 2022.

Cea mai pronunțată scădere a numărului de tranzacții s-a înregistrat în județul Timiș, de 47%, iar cea mai scăzută a fost în București, de 2%.

Analiza Storia a inclus 10 orașe cu cel mai mare număr de anunțuri publicate: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Brașov, Sibiu, Iași, Arad, Craiova, Oradea.

CITEȘTE ȘI: Piața de investiții imobiliare a crescut în prima jumătate a anului

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole