sâmbătă, mai 18, 2024

 Luni, 13 februarie, la ora 16:58:06 s-a produs un cutremur în regiunea Oltenia, care s-a resimțit și la Arad

Din Oras Luni, 13 februarie, la ora 16:58:06 s-a produs un cutremur în regiunea Oltenia, care s-a resimțit și la Arad

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad informează că luni, 13 februarie, la ora exactă 16:58:06, s-a produs un cutremur în regiunea Oltenia, epicentrul fiind în județul Gorj.

Conform măsurătorilor, cutremurul din Gorj a avut magnitudinea ML 5,2, la adâncimea de 15 km.

„Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti”, a transmis ISU Arad.

La Arad, oamenii au simțit pentru o perioadă foarte scurtă (câteva secunde) cum mobila și lustrele din apartamente se mișcă. Pe rețelele de socializare au început să apară discuții între internauți, fiecare descriindu-și experiența: unii au simțit cum scaunul de la birou se mișcă, alții au simțit că dulapul le vibra, iar alții nu erau siguri dacă senzația a fost reală sau doar închipuită. Relatări au venit din toate zonele municipiului: Micălaca, centrul, zona Vlaicu, Aradul Nou… chiar și din alte localități din județ.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a dispus ca echipele de intervenție să efectueze misiuni de recunoaștere/patrulare în teren pentru identificarea eventualelor probleme.

„Până în acest moment, nu avem niciun apel pe 112 care să solicite intervenția forțelor”, a declarat ISU Arad.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole