marți, mai 21, 2024

Greață, clătinare, confuzie: câinii se îmbolnăvesc din cauza buruienilor aruncate

MedicalGreață, clătinare, confuzie: câinii se îmbolnăvesc din cauza buruienilor aruncate

Weekendul trecut, câinele Lolei Star Dazzle, un mini goldendoodle de doar doi ani, a mâncat un rost pe care l-a găsit pe pământ în Staten Island. Nu era prima sau chiar a zecea oară când câinele făcea asta, a spus doamna Star cu un oftat prelungit.

Ea nu văzuse să se întâmple, dar era un semn revelator. „O scoteam din mașină și i-am văzut capul clătinând”, a spus doamna Star, care locuiește în cartierul Prospect Park South din Brooklyn. „Atunci știi că câinele tău este ucis cu pietre.”

Câinele ei nu este singurul consumator involuntar de buruieni. Acum, că marijuana este disponibilă pe scară largă în New York City – după ce orașul a legalizat consumul de droguri pentru adulți în 2021 și primul dispensar legal deschis în decembrie – medicii veterinari spun că au observat recent o creștere constantă a numărului de cazuri de câini. consumând accidental canabis. Și proprietarii de animale de companie spun că câinii lor se întâlnesc cu mai mult canabis aruncat pe străzi și trotuare în timpul plimbărilor.

Medicii veterinari care obișnuiau să vadă un caz o dată pe lună spun acum că văd mai multe pe săptămână. Deși majoritatea câinilor se recuperează, simptomele pot fi înfricoșătoare: pierderea echilibrului și dificultăți de mers, greață, somnolență și chiar halucinații. Și unii proprietari nu văd imediat când câinii lor mănâncă o mică rămășiță de articulație în timp ce ies la plimbare.

Deși proprietarii de câini sunt obișnuiți să fie nevoiți să îndepărteze animalele năzdrăvane de gunoi, alimente și alte pericole de pe trotuar, buruiana este un nou risc care apare brusc peste tot, a spus doamna Star. Și astfel câini precum Dazzle se îmbolnăvesc din nou și din nou.

„Întotdeauna a fost o mică problemă, dar, în ultimul timp, asistăm la o creștere a cazurilor în care marijuana a fost legalizată aici” în New York, a declarat dr. Gabrielle Fadl, director de îngrijire primară la Bond Vet, care are birouri pe toată coasta de est.

Mai multe despre canabis Cu marijuana recreațională care devine legală în mai multe state, produsele de canabis devin din ce în ce mai ușor disponibile și din ce în ce mai variate.

Nu există cifre precise despre numărul de câini care îl ridică pe stradă, dar datele arată că se îmbolnăvesc mai des de buruieni în locurile în care utilizarea recreativă este legală.

Tendința nu este exclusivă pentru New York. În ultimii șase ani, a existat o creștere de peste 400 la sută a apelurilor despre otrăvirea cu marijuana către linia de asistență pentru otrăvirea animalelor, un centru de control al otravirii animalelor deschis 24 de ore pe zi – cele mai multe fiind raportate în New York și California. Anul trecut, linia fierbinte pentru controlul otrăvirii animalelor ASPCA a trimis aproape 7.000 de apeluri pentru toxicitatea marijuanei, o creștere cu 11% față de anul precedent.

Iată ce să faci dacă i se întâmplă animalului tău de companie.

Sunați un medic veterinar sau o linie de ajutor pentru otrăvire.

Medicii veterinari au spus că au văzut cazuri de animale de companie care consumă marijuana sub o varietate de forme: floare, articulații aruncate, comestibile și chiar cartușe de vape.

Cea mai bună protecție este să-ți antrenezi câinele să lase acele articole în pace. Când intră în substanță, primul pas este să contactați o linie de asistență pentru otrăvire sau să sunați la cabinetul medicului veterinar, spun experții. (Liniile de ajutor taxează între 85 USD și 95 USD pentru o consultație.)

Spune-le ce s-a întâmplat, mai ales dacă canabisul îți aparține. Detaliile, cum ar fi puterea THC, ar putea fi de ajutor. Este firesc să te simți frică sau chiar jenat, dar nu reține detaliile, a spus dr. Sarah Hoggan de la VCA California Veterinary Specialists.

Pierderea echilibrului și pupilele dilatate pot fi simptome.

Nu există un test clar făcut pentru a confirma dacă câinii sunt în stare de ebrietate, a spus dr. Ryan Fortier, directorul medical la All Ears din Downtown Brooklyn.

Dar există câteva semne clare.

Dr. Fadl a spus că comportamentul unui câine care a mâncat canabis poate fi „destul de alarmant”. În general, animalul de companie pare „puțin clătinat” și are dificultăți de echilibrare și de mers, a spus ea. Probabil că vor fi, de asemenea, destul de somnoroși și vor picura urina.

Probabil că ochii lor vor fi dilatați, a spus dr. Hoggan. De asemenea, ar putea fi foarte surprinși sau speriați când sunt atinși, a adăugat ea.

La aproximativ o oră sau două după ingestie, semnele vitale ale unui câine – temperatura corpului și ritmul cardiac – scad de obicei, ceea ce poate fi periculos, a spus dr. Fadl.

Veterinarii au subliniat că sincronizarea este cheia. Cu cât vă duceți mai devreme câinele la medicul veterinar, cu atât este mai mare șansa de a elimina toxina din organism prin metode precum inducerea vărsăturilor sau administrarea unei clisme.

Nu vă faceți griji: majoritatea câinilor se recuperează.

Riscurile depind de mărimea câinelui dumneavoastră și de cantitatea de medicament pe care a consumat-o.

Dr. Fadl a spus că tratamentul pentru majoritatea cazurilor includea de obicei fluide intravenoase și monitorizarea atentă a semnelor vitale.

„În general, vestea bună este că majoritatea câinilor care ingeră marijuana vor fi în regulă cu tratamente și uneori fără”, a spus dr. Fadl.

Dar pentru doze deosebit de mari de THC, ingredientul psihoactiv din canabis, – cum ar fi atunci când un câine de talie mică consumă alimente sau bomboane infuzate cu acesta – pot exista riscuri de aritmie cardiacă sau convulsii, a spus ea.

Dr. Hoggan a spus că cei care au de-a face cu animale de companie care au consumat THC ar trebui să le monitorizeze îndeaproape, să le țină la cald și să le așeze departe de alte animale.

Există o „probabilitate scăzută” de leziuni neurologice de durată, a adăugat ea.

Cele mai bune practici pentru evitarea perioadelor mari accidentale.

Kimberlee Cruz, un antrenor de câini care lucrează și ca asistent veterinar la Veterinary Care Group din Brooklyn, a spus că întărirea comenzilor „lasă-l” și „aruncă-l” ar putea ajuta câinii predispuși să curețe străzile orașului sau să intre în gunoi în viitoarele buruieni. întâlniri.

„Dacă câinelui îi place să mănânce lucruri de pe pământ”, a spus ea, ea a recomandat „o lesă scurtă și să fii conștient de împrejurimile tale, asigurându-te că știi că nu ești pe telefonul mobil”.

Ea a mai spus să plasați orice produse de marijuana la îndemâna animalelor de companie întreprinzătoare.

Lindsay Lamb, ai cărei câini Lulu și Murphy au mâncat din greșeală articulații în timp ce se plimba prin cartierul ei din Prospect Park South, a spus că a început să spună oamenilor pericolele de a-și arunca resturile pe pământ.

„Simt că oamenii le lasă crezând că sunt organice”, a spus doamna Lamb, 35 de ani. „Le spun că atunci când se întâmplă trebuie să-i duc la camera de urgență.”

Sursa – www.nytimes.com

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole