vineri, iunie 21, 2024

Cutremurul resimțit ieri și în Arad nu a creat probleme, au anunțat reprezentanții ISU Arad

Din OrasCutremurul resimțit ieri și în Arad nu a creat probleme, au anunțat reprezentanții ISU Arad

Reprezentanții ISU Arad au anunțat că, după cutremurul cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter produs în Oltenia, Gorj, la o adâncime de 15 km, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a dispus ca echipajele de intervenție din cadrul fiecărei subunități să efectueze misiuni de recunoaștere și patrulare în teren pentru identificarea eventualelor efecte produse de cutremur.

Totodată, ISU Arad a mai spus că „la nivelul dispeceratului ISU ARAD, nu s-au înregistrat apeluri care să solicite intervenția forțelor ISU, nefiind semnalate pagube materiale sau victime” și că „în urma misiunilor de recunoaștere, nu au fost identificate probleme”.

Informații referitoare la măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, pot fi găsite aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/ iar regulile de comportare în caz de cutremur se pot citi accesând https://youtu.be/rlEuJdtQrgI.

ISU Arad a mai spus că „în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)”.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole