sâmbătă, mai 18, 2024

89% dintre ucraineni sunt pregătiți să riposteze chiar și în cazul unui atac nuclear rusesc

Externe89% dintre ucraineni sunt pregătiți să riposteze chiar și în cazul unui atac nuclear rusesc

89% dintre ucraineni sunt pregătiți să riposteze chiar dacă Rusia folosește arme nucleare tactice împotriva țării lor, 93% dintre respondenți consideră că o retragere completă a Rusiei din Ucraina, inclusiv din Crimeea ocupată temporar, este o condiție pentru încetarea focului.

Sondajul, realizat în noiembrie 2022, arată că 95% dintre ucraineni pledează pentru continuarea rezistenței militare dacă orașele ucrainene continuă să fie bombardate.

89% votează pentru continuarea rezistenței militare chiar dacă Rusia folosește arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unor orașe ucrainene, în timp ce 91% sunt de aceeași părere chiar dacă Rusia aruncă o bombă nucleară deasupra Mării Negre.

Mai mult, 93% dintre respondenți sunt convinși că doar o retragere completă a Rusiei din Ucraina, inclusiv din Crimeea ocupată temporar, este necesară pentru încetarea focului. Fiecare a zecea persoană este de acord cu scoaterea Crimeei de pe masă; cu toate acestea, 80% nu sunt de acord cu acest lucru.

7% dintre ucraineni susțin ideea retragerii armatei ruse până la „linia de demarcație” începând cu 24 februarie 2022. 1% consideră că este necesar să lăsăm totul așa cum este acum; 97% se opun.

În plus, ucrainenii își dau seama de o amenințare pe termen lung care vine din partea Rusiei. Majoritatea (83%) consideră că nu vor fi niciodată în siguranță atât timp cât Vladimir Putin este președintele Rusiei.

75% cred că nu vor fi în siguranță fără garanții de securitate occidentale. 71% numesc furnizarea de arme occidentale o condiție de securitate. 65% dintre respondenți sunt siguri că apartenența la NATO este o garanție de securitate. potrivit Pravda.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole