luni, aprilie 22, 2024

17 infracţiuni au fost înregistrate în anul 2022 în şcolile din Arad şi în preajma acestora

Din Oras17 infracţiuni au fost înregistrate în anul 2022 în şcolile din Arad şi în preajma acestora

Inspectoratul de Poliție Județean Arad a înregistrat 17 infracțiuni în școlile din municipiu și în zona adiacentă acestora. Anunțul a fost făcut de către Dan Stoicănescu, inspectorul șef al IPJ Arad, în timpul prezentării bilanțului instituției.

„Biroul Siguranță Școlară a fost înființat pentru asigurarea unui proces de învățământ în siguranță, prevenirea faptelor antisociale în unitățile de învățământ preuniversitar și creșterea gradului de siguranță în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ”, a spus, la începutul prezentării, Stoicănescu. Acesta a detaliat, ulterior, situaţia unităţilor de învăţământ din municipiu, precum şi instituţiile care au grijă de aceste şcoli. În cele 456 de unităţi de învăţământ preuniversitar, au fost înregistrate următoarele infracţiuni: 9 loviri sau alte violenţe, 3 furturi, 2 fapte de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și infracțiuni de altă natură.

„În județul Arad există 456 de unităţi de învăţământ preuniversitar, din care 161 de grădiniţe, 152 de şcoli generale/primare şi 41 de licee sau colegii, 17 structuri reprezentând școlile profesionale, postliceale, Palatul Copiilor, cluburi sportive etc., iar pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță, în proximitatea școlilor, 432 unități de învățământ au fost repartizate IPJ Arad, 17 la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad și 7 la Poliţia Locală”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Conform informațiilor furnizate de Poliție, în anul școlar 2021-2022, în unitățile de învățământ și în zona adiacentă acestora, au avut loc 17 infracțiuni, printre care se numără 9 cazuri de loviri sau alte violențe, 3 furturi, 2 situații de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și alte infracțiuni.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole