vineri, iunie 21, 2024

Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni de la sfârșit de săptămână

Din OrasBilanțul misiunilor pompierilor arădeni de la sfârșit de săptămână

Bilanțul activităților pompierilor din Arad din acest sfârșit de săptămână (10-12 februarie 2023) arată în felul următor: în acest interval, pompierii militari au gestionat 110 situații de urgență. Majoritatea acestora au constat în asistență medicală, 91 dintre aceste cazuri fiind tratate de echipajele SMURD.

Pompierii au intervenit și pentru a stinge 4 incendii și pentru alte 13 activități în sprijinul comunității, precum: deblocarea persoanelor și a animalelor, prevenirea și stingerea incendiilor, exerciții de teren și verificarea concentrației de oxigen în secțiile ATI.

Dintre cele 4 incendii, 3 au avut loc la case sau anexe gospodărești, iar unul a fost stins la deșeurile menajere. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost chemate să intervină după două accidente rutiere, pentru a ajuta la extragerea persoanelor din mașini.

Printre misiunile importante gestionate de pompieri se numără:

O intervenție complexă ce a avut loc vineri în orașul Sântana, unde pompierii au fost chemați să salveze o persoană căzută într-un siloz pentru depozitarea cerealelor. La sosire, victima, un bărbat, era căzut în interiorul silozului, de la o înălțime de aproximativ 14 metri, acoperit cu cereale. Bărbatul era conștient și cooperant și a fost evaluat medical la fața locului și pregătit pentru a fi salvat. Salvatorii au folosit o autospecială pentru intervenție și salvare la înălțimi pentru a-l extrage în siguranță. După aproximativ o oră, bărbatul a fost salvat și transportat la spital pentru îngrijiri suplimentare.

Un alt eveniment care a necesitat efort din partea pompierilor a avut loc în municipiul Arad, unde incendiul a izbucnit într-un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de locuințe. La sosire, incendiul era violent și se manifesta cu degajări mari de fum în interiorul apartamentului. Pompierii au evacuat 15 persoane din nivelurile superioare și au stins incendiul în aproximativ 20 de minute. Flăcările au distrus mobilierul și aparatura electrocasnică din bucătărie și au degradat toate bunurile din sufragerie.

În urma incendiului au fost afectate și alte încăperi, dar fără a se înregistra victime. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind o flacără care a fost folosită cu intenția de a genera incendiul. Pompierii militari rămân în permanență mobilizați 24/7 pentru a gestiona situații de urgență și pentru a oferi primul ajutor medical specializat. Pentru informații despre comportament în caz de situații de urgență, puteți accesa platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fipregatit.ro și aplicația DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole