vineri, iunie 21, 2024

Vladimir Putin a anunțat personal: Încercăm să punem capăt. Este informația momentului în Europa

ExterneVladimir Putin a anunțat personal: Încercăm să punem capăt. Este informația momentului în Europa

Vladimir Putin a făcut declaraţia momentului la nivel mondial! Nimeni nu se aştepta ca liderul de la Kremlin să afirme aşa ceva, mai ales că zeci de ţări au condamnat în termen foarte duri agresiunea rusă din Ucraina.

Vladimir Putin e de neclintit: Rusia nu a început ostilităţile, ci doar încearcă să le pună capăt

Aflat joi, 9 februarie, la o întâlnire cu reprezentanţii industriei aviatice, preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin a afirmat că Moscova nu a pornit nicio ostilitate în Ucraina, ci dimpotriva, a intervenit pentru a le pune capăt.

„Vreau să spun din nou asta: nu am început nicio ostilitate, încercăm să le punem capăt.

Aceste ostilități au fost lansate de naționaliștii din Ucraina și de cei care i-au susținut, în 2014, când a avut loc lovitura de stat.

Totul a început cu asta, după care au urmat urmat evenimente din Crimeea și Donbas”, a declarat preşedintele Vladimir Putin, potrivit agenţiei de presă TASS.

„Au fost exterminați oamenii care locuiesc acolo. Cât am mai putea tolera?!”

Ucraina este singura vinovată de începerea războiului, pentru că au atacat Donbasul în anul 2014, încălcând astfel toate acordurile şi obligaţiile, a mai afirmat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a adăugat că aceste lucruri nu au mai putut fi tolerate de către Rusia, pentru că Ucraina ar fi exterminat oamenii care locuiesc în Donbas, oameni „conectaţi vital” cu Rusia.

„Apoi au început un război. A durat opt ​​ani, în care au fost exterminați oamenii care locuiesc acolo și se simt conectați vital cu Rusia, cultura rusă, limba rusă. Cât am mai putea tolera?!”, a mai declarat Vladimir Putin, în cadrul întâlnirii de joi cu reprezentanţii industriei aviatice.

Zelenski: Dacă Ucraina cade, Putin își va continua atacurile, puterea sa e legată de invadarea unei țări
De cealaltă parte a baricadei, Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, este de părere că ruşii vor continua atacurile, în cazul în care Kievul va fi înfrânt în război.

„Am convingerea că (Putin – n.r.) nu poate opri acest război. Dacă Ucraina cade, își va continua atacurile, pentru că puterea sa este legată de invadarea unei țări.

Lumea a făcut deja experiența acestui tip de eveniment în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Hitler n-a fost singur. Alți Hitleri au existat în alte epoci și în alte țări. Nu putem opri acești dragoni care au nevoie să se hrănească.

Poți să le dai o țară sau o bucată dintr-o țară pentru a le satisface apetitul, dar vor cere mai mult. Radicalii ruși îi vor cere lui Putin să continue”, a declarat Volodimir Zelenski pentru Le Figaro, înainte de turneul său european din aceste zile.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole