duminică, decembrie 10, 2023

Bilanțul accidentelor mortale din 2022 din Arad

Din OrasBilanțul accidentelor mortale din 2022 din Arad

Din păcate, accidentele rutiere fatale sunt un semn distinctiv al României, iar potrivit unei statistici efectuate la nivelul UE, țara noastră se află pe primul loc, cu o rată a mortalității aproape dublă. Chiar dacă sunt efectuate controale și sunt desfășurate acțiuni rutiere ale polițiștilor, România pare să nu mai poată controla acest fenomen, cu un număr de 93 de decese la un milion de locuitori, adică un român moare într-un accident rutier cam la fiecare trei zile.

În județul Arad, potrivit bilanțului IPJ Arad, anul trecut au fost efectuate 1577 de acțiuni pe toate drumurile din municipiu și județ, iar numărul accidentelor grave a fost de 101. Din acestea, 37 de oameni au pierit, în timp ce alți 82 au suferit răni grave. Acest procent este alarmant, deoarece înseamnă că o persoană decedează la fiecare zece zile în accidente rutiere din Arad.

Cauzele principale ale producerii accidentelor de circulație sunt:

  • Conducerea neregulamentară cu viteză excesivă, care a fost responsabilă pentru 21 de accidente, dintre care 13 cu persoane decedate și 13 rănite grav.
  • Bicicliștii, care prin abaterile lor, au dus la 13 accidente, 3 persoane decedate și 10 rănite grav.
  • Pietonii, prin abaterile lor, au cauzat 12 accidente, cu persoane decedate și alte 8 rănite grav.
  • Neacordarea de prioritate de către vehicule a dus la 11 accidente, cu 3 persoane decedate și 8 rănite grav, în timp ce neacordarea prioriatății pietonilor a cauzat 10 accidente, cu 2 persoane decedate și 8 rănite grav.

Sancțiunile aplicate anul trecut

Anul trecut, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru 31.934 de participanți la trafic, fiind reținute 3.211 permise de conducere și retrase 1.261 certificate de înmatriculare.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole