marți, mai 21, 2024

Rusia îi cere Ambasadei SUA la Moscova să nu se amestece în treburile sale interne. O acuză de răspândirea de informații false în spațiul public

ExterneRusia îi cere Ambasadei SUA la Moscova să nu se amestece în treburile sale interne. O acuză de răspândirea de informații false în spațiul public

 9 Vizualizari totale,  2 Vizualizari azi

În ciuda avertismentelor repetate îndreptate către misiunea diplomatică americană din Moscova, aceasta își continuă activitatea „nocivă” în spațiul informațional, acuză Ministerul rus de Externe.

În aceasta direcție, într-o notă oficială transmisă Ambasadei SUA din Moscova i s-a cerut acesteia să înceteze să se amestece în afacerile interne ale Rusiei, a declarat o sursă apropiată conducerii MAE. „La 7 februarie anul curent, Ambasadei SUA la Moscova i-a fost înmânată o notă oficială prin care i se cere să oprească acțiunile incompatibile cu statutul unei misiuni diplomatice și care reprezintă ingerință în treburile interne ale Federației Ruse”, potrivit sursei.

Rusia cere Ambasadei SUA să nu se mai amestece în treburile ei interne

Sursa a mai declarat că în ciuda avertismentelor repetate conținute, în special, în nota Ministerului Afacerilor Externe din 9 decembrie 2022, misiunea diplomatică americană continuă activitatea rău intenționată în spațiul informațional. Ambasada SUA este acuzată că face declarații nepotrivite despre conducerea țării unde-și desfășoară activitatea și, în același timp, răspândește informații false despre Forțele Armate ale Federației Ruse și despre războiul din Ucraina.

Potrivit legislației ruse aceste fapte se pedepsesc penal.

„Diplomații americani au fost atenționați în legătură cu încercările de a desfășura activități subversive, recrutând „agenți de influență” cu scopul de a semăna discordie și disensiune în societatea rusă, instigând la manifestări anti-statale. Angajații implicați în aceste activități vor fi expulzați, indiferent de funcțiile lor”, a spus sursa apropiată conducerii Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.

În consecință, noului ambasador al SUA la Moscova, Lynn Tracy, prima femeie care ocupă acest post, i s-a cerut să respecte regulile Federației Ruse și să pună capăt activităților care vin în contradicție cu cerințele autorităților și cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice.

SUA, acuzată de propagandă anti-rusă

„Partea rusă nu intenționează să accepte propaganda anti-rusă turbată, răspândită de resursele informaționale ale Ambasadei SUA și intenționează să folosească pentru neutralizarea ei toate mijloacele disponibile”, a subliniat sursa, potrivit vestidinrusia.ro.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a confirmat că ambasada americană a primit o notă diplomatică de la Ministerul rus de Externe, dar a precizat că politica generală a departamentului este de a nu comenta corespondenţa diplomatică.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole