luni, aprilie 22, 2024

Încă nu se știe când vor putea fi închiriate biciclete în Arad

Din OrasÎncă nu se știe când vor putea fi închiriate biciclete în Arad

Primăria din Arad a câștigat un proiect finanțat prin fonduri europene, care prevede închirierea a peste 300 de biciclete în oraș. Chiar dacă licitația s-a încheiat în 2021 și stațiile au fost deja instalate anul trecut, bicicletele încă nu au sosit.

Firma Wind Technologies SRL din Brașov a câștigat licitația pentru a furniza Primăriei Arad cele 330 de biciclete, care vor fi disponibile pentru închiriere prin intermediul unei aplicații mobile sau prin intermediul unui abonament. Investiția se ridică la aproape 3,8 milioane de lei și firma va fi responsabilă și cu gestionarea serviciului. Proiectul a întâmpinat întârzieri, iar primarul Călin Bibarț a afirmat că acestea sunt cauzate de problemele cu calitatea materialelor la unele dintre cele 22 de stații de închiriere din oraș.

Primăria Arad a câștigat un proiect prin intermediul fondurilor europene pentru a pune la dispoziție pentru închiriere peste 300 de biciclete în oraș. Firma Wind Technologies SRL din Brașov a câștigat licitația și va furniza aceste 330 de biciclete pentru închiriere prin intermediul unei aplicații mobile sau un abonament. Investiția se ridică la aproximativ 3,8 milioane de lei și firma va fi responsabilă pentru gestionarea serviciului. Cu toate acestea, proiectul a acumulat întârzieri, inclusiv din cauza unor probleme cu unele dintre cele 22 de stații de închiriere din oraș și din cauza dezbaterilor privind culoarea și inscripțiile bicicletelor.

În ceea ce privește Wind Technologies, aceștia au câștigat un proiect similar la Cluj-Napoca pentru 540 de biciclete, dar și acolo au existat întârzieri. Oamenii din Cluj s-au plâns de probleme legate de funcționarea sistemului de bike-sharing, iar firma a dat în judecată municipalitatea clujeană, susținând că serviciile au fost acceptate fără a fi semnalate probleme.

În ceea ce privește Arad, dezbaterile privind culoarea și inscripțiile bicicletelor au adăugat și mai mult întârziere, dar s-a ajuns la decizia finală ca bicicletele să fie alb-roșii cu textul „Arad bike”. Primarul nu poate oferi o dată exactă pentru recepție, afirmând că firma preconizează că va livra bicicletele în prima jumătate a anului.

Întrebat despre locațiile pentru cele 22 de stații de bike-sharing, primarul a declarat că acestea au fost selectate după consultări cu specialiști și sunt situate pe proprietăți ale Primăriei din municipiul Arad.

Finanțare europeană pentru parcări

În ceea ce privește crearea de noi locuri de parcare, edilul a spus că nu este posibilă obținerea de finanțare europeană pentru acest tip de proiecte, deoarece politicile Uniunii Europene se concentrează pe proiecte verzi, care promovează crearea de spații pentru pietoni și mijloace de transport nepoluante. Astfel de investiții trebuie efectuate din bugetul local. În acest sens, un amendament la bugetul general de venituri și cheltuieli a fost aprobat, prin care se alocă bani pentru documentarea unei parcări lângă Piața Catedralei, una în zona Crișan și una pe strada Aviator Georgescu.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole