marți, mai 21, 2024

Imigranți descoperiți de polițiștii de frontieră arădeni când voiau să treacă ilegal granița în Ungaria

Din OrasImigranți descoperiți de polițiștii de frontieră arădeni când voiau să treacă ilegal granița în Ungaria

Pe 9 februarie 2023, polițiștii de frontieră din Nădlac și Nădlac II au identificat 71 de străini care încercau să treacă ilegal granița spre Ungaria, ascunși în două vehicule. Șoferii sunt sub investigație pentru trafic de migranți.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, în timp ce se pregăteau să treacă frontiera, polițiștii au auzit zgomote din interiorul unei autoutilitare înmatriculate în România, condusă de un tânăr de 23 de ani. Când au deschis compartimentul destinat marfii, au găsit 40 de persoane. Acestea au fost duse la sediul sectorului pentru investigații și verificări, iar polițiștii au stabilit că aceștia sunt 22 din Bangladesh, 11 din Pakistan, 4 din Egipt, 2 din India și 1 din Ghana, cu vârste între 21 și 43 de ani. Dintre ei, 34 au intrat legal în țară pe baza documentelor personale, iar 6 sunt solicitanți de azil în România.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, polițiștii de frontieră au efectuat un control riguros asupra unui vehicul condus de un cetățean român care transporta refrigeratoare din România către o companie comercială din Franța. În urma controlului, polițiștii au descoperit în compartimentul destinat mărfurilor, 31 de cetățeni străini, toți cetățeni din Bangladesh cu vârste între 20 și 43 de ani, care au intrat legal în România.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează investigații privind săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți împotriva șoferilor români, respectiv încercarea ilegală de a trece frontiera de stat de către cetățenii străini. La finalizarea cercetărilor, vor fi luate măsurile legale adecvate.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole