luni, aprilie 22, 2024

Bilanțul deceselor în urma seismelor din Turcia și Siria se apropie de 9.500 de persoane

ExterneBilanțul deceselor în urma seismelor din Turcia și Siria se apropie de 9.500 de persoane

 3 Vizualizari totale,  2 Vizualizari azi

Bilanțul cutremurului din Turcia și Siria se apropie de 9.500 de morți. Agențiile umanitare susțin faptul că bilanțul morților este posibil să crească în continuare, din motiv că mai multe persoane sunt încă prinse sub dărâmături.

Bilanțul cutremurului devastator care a lovit Turcia și Siria pe data de 6 februarie a ajuns la cel puțin 9.487 de morți, potrivit autorităților, citate de postul american de televiziune CNN.

Mai multe persoane sunt încă prinse sub dărâmături

Așadar, în Turcia, bilanțul victimelor a crescut la cel puțin 6.957 de morți, iar alte peste 38.000 de persoane au fost declarate rănite, a declarat, miercuri, 8 februarie, ministrul mediului de la Ankara, Murat Kurum, în timpul unei ședințe televizate.

În mod analog, în Siria, cel puțin 2.530 de persoane au fost raportate ca fiind decedate atât în zonele controlate de către autorități, cât și în regiunile controlate de rebeli. În același timp, agențiile umanitare și salvatorii susțin faptul că bilanțul morților este posibil să crească în continuare, din motiv că mai multe persoane sunt încă prinse sub dărâmături.

Specialiștii estimează că bilanțul victimelor ar putea ajunge la 10.000

Un cutremur de proporții a avut loc pe 6 februarie între granița cu Turcia și Siria. Seismele au depășit 7 grade pe scara Richter, iar consecinețele acestora sunt devastatoare. Bilanțul victimelor ar putea ajunge până la 10.000 de persoane, au anunțat specialiștii Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS).

Așadar, USGS consideră că există o posibilitate în proporții de 47% ca numărul victimelor ar putea să ajungă 10.000 de persoane. În același timp, 20% este proporția acordată unui număr de victime cuprins între 10.000 și 100.000 de victime.

Estimările USGS au fost realizate în funcție de datele de la cutremurele anterioare și de situația construcțiilor din regiunea de sud a Turciei. Raportul mai arată că pierderile economice ar putea ajunge între 1 și 10 miliarde de dolari, ceea ce ar putea ajunge până la 2% din PIB-ul Turciei.

Iohannis, mesaj în urma cutremurului din Turcia: România este solidară cu cei afectați de această tragedie
Șeful statului Klaus Iohannis a transmis că România este profund îngrijorată de tragedia care a avut loc în Turcia luni dimineața. România este solidară cu cei afectați de această tragedie, a scris președintele Klaus Iohannis pe contul său de Twitter, în urma cutremurului devastator din Turcia.

„Gândurile noastre se îndreaptă către victime și familiile acestora după cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria. Transmit din partea României condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică persoanelor rănite. România este solidară cu cei afectați de această tragedie.”, a transmis liderul de la Cotroceni pe contul său de Twitter.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole