sâmbătă, mai 18, 2024

Investițiile în piața imobiliară au depășit pragul istoric de 1,25 miliarde euro

ImobiliareInvestițiile în piața imobiliară au depășit pragul istoric de 1,25 miliarde euro

Piața imobiliară a atras investiții record în 2022, când a reușit să depășească un prag istoric de 1,25 miliarde euro, fiind în creștere cu 36% față de volumul înregistrat în anul precedent, conform unui raport CBRE.

Investitorii români au fost cei care au contribuit considerabil la creșterea volumului de investiții din România în 2022, iar jumătate din volumul total de investiții de pe piața imobiliară în 2022 a venit de la nivel local.

Cu șaisprezece tranzacții cu o valoare medie de 38,7 milioane euro, dar și cu cea mai mare contribuție la volumul investițiilor în 2022, jucătorii locali au reușit să dezvolte plasamentele din piață.

La o distanță considerabilă de investitorii români s-au aflat activele sud-africane, cu un procent de 15% și austriece cu 10%. Cu acțiuni sub 10%, investitorii din Belgia, Marea Britanie, Ungaria și Malta au cumulat un total de un sfert din valoarea totală înregistrată anul trecut.

Cel mai dinamic sector din punct de vedere al investițiilor atrase a fost cel al birourilor, care a înregistrat și un record.

Anul trecut CBRE a asistat CA Immo la vânzarea portofoliului său din România către Pavăl Holding într-o tranzacție de o valoare fără precedent pentru piața locală, respectiv 377 de milioane de euro.

Per total, segmentul de birouri a atras, în 2022, 62% din totalul investițiilor, urmat de retail (24%) și de industrial (7%). Totodată, hotelurile și activele din alte sectoare au reușit să atragă împreună 7% din suma totală investită.

CITEȘTE ȘI: PwC România și-a mutat birourile în clădirea Ana Tower

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole