vineri, iunie 21, 2024

Iată cum se pot proteja instalațiile de apă contra înghețului. Compania de apă Arad face recomandări

Din OrasIată cum se pot proteja instalațiile de apă contra înghețului. Compania de apă Arad face recomandări

Din cauza temperaturilor scăzute din această perioadă riscul de înghețare a reţelelor de distribuţie a apei potabile, precum şi a instalaţiilor interioare crește.

Compania de Apă Arad face câteva recomandări în situația căminelor de branșament care se află pe domeniul privat.

Potrivit legislației în vigoare, ce care le utilizează au responsabilitatea de a proteja de îngheț contoarele montate pe proprietatea lor și tot ei sunt care trebuie să suporte cheltuielile aferente, dacă contorul se defectează fiindcă nu a fost protejat suficient.

Pentru a nu se confrunta cu astfel de situații neplăcute, este indicat ca utilizatorii să își protejeze căminele de branșament ce se află pe proprietatea lor.

De asemenea, trebuie să se asigure că în cămine nu se infiltrează apa și, atât contorul de branșament cât și țevile din cămin sunt acoperite în material termoizolant. Dacă contorul îngheață, acesta se va bloca și până se va înlocui, este oprită furnizarea apei potabile.

Eventualele probleme în ceea ce privește funcționarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare vor putea fi semnalate la dispeceratul apă la numărul de telefon 0257/270843.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole