marți, februarie 27, 2024

Schimburile comerciale între Germania și România au crescut cu 14% în 2022

ActualitateSchimburile comerciale între Germania și România au crescut cu 14% în 2022

Schimburile comerciale între Germania și România au crescut anul trecut, arată Camera de Comerț şi Industrie Româno-Germană (AHK România), cu 14 procente.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) anunță că schimburile comerciale dintre Germania și țara noastră au crescut cu 14% anul trecut, ajungând la 37,5 miliarde euro. În acest timp, importurile din România au crescut cu aproximativ 20% și rămân valor peste exporturile Germaniei în România, mai arată datele Biroului Federal de Statistică al Germaniei (Destatis).

Destatis mai arată că schimburile comerciale din România au ajuns la 17,5 miliarde de euro, însemnând o creștere de 19,6 procente. Exporturile Germaniei către România au fost de 20 miliarde de euro, în creștere cu 9,2%, arată Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România).

”Deşi anul trecut a fost unul foarte solicitant din punct de vedere economic, companiile au reuşit să îşi demonstreze rezilienţa, în ciuda crizei energetice, a creşterii preţurilor la produsele intermediare la materiile prime, în ciuda problemelor din lanţul de aprovizionare şi a riscurilor geopolitice crescute”, a declarat Sebastian Metz, Director general şi membru în Consiliul Director al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România).

Germania, principalul partener comercial al României

Biroul Federal de Statistică al Germaniei (Destatis) mai arată că Germania rămâne principalul partener comercial al României, în timp ce țara noastră se află pe locul 21 în clasamentul partenerilor comerciali ai Germaniei.

”Cu un volum al schimburilor comerciale care se apropie de 40 miliarde de euro, comerţul bilateral între Germania şi România a atins în anul aniversar al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) o nouă dimensiune. Suntem foarte mulţumiţi de această evoluţie şi dorim să promovăm în continuare această poveste de succes bilaterală. Prin poziţia sa geografică, România oferă condiţii foarte bune în acest sens”, a mai precizat Sebastian Metz, Director general şi membru în Consiliul Director al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România).

Amintim că AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane și a fost înființată în anul 2002. În cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) se află peste 560 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe.

Mai mult, de la 1 ianuarie 2020, în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) funcţionează şi Centrul de competenţă pentru Republica Moldova.

Timisoara

Cieste si...

Cele mai populare articole